Прокуратура потягла міськраду до суду

29 січня 2014, 22:36
Власник сторінки
журналіст, волонтер, видавець, голова Білоцерківської "Просвіти"
0
289
Прокуратура потягла міськраду до суду

Бо регіонали в унісон з опозиціонерами проголосували за відставку уряду та дострокові президентські й парламентські вибори

У Білій Церкві 29 січня видалося багатим на події. Від самого ранку увага міської спільноти була прикута до Білоцерківського міськрайонного суду, де відбувалося третє засідання у справі „автомайданівя” Олегаса Тройцкіса. Хоча розгляд справи призначався на 9:00 та суддю Тамару Шпак довелося чекати ще 30 хвилин. Зрештою вона з’явилася і протягом декількох хвилин зачитала постанову, з якої випливає, що на підставі наданих працівниками ДАІ доказів (протоколу, складеного з грубими порушеннями, показаннями свідка) неможливо встановити невиновність чи провину Тройцкіса Олегаса Іоновича і усі матеріали повертаються в автоінспекцію для усунення недоліків. Постанова оскарженню не підлягає. Півсотні людей, які заповнили крихітний зал судових засідань, почали вітати „автомайданівця” з маленькою перемогою. Дісталися схвальні вигуки і судді.

Швидко ця новина досягла мітингу біля міської ради. Мітингувальники також привітали Олега Троїцкіса. Голова КОО ВО„Свобода” Олександр Марченко під час свого виступу пообіцяв, що 30 січня на обговорення віча, яке відбудеться о 17:00 буде винесено персональний склад білоцерківської Народної Ради. Керманич місцевої „Молодої Просвіти” Костянтин Климчук наголосив, що оскільки громадськість та молоді білоцерківці були одними з рушіїв революційних процесів у місті, то необхідно на цю категорію передбачити сталу, справедливу квоту. Після того він повідомив про подання прокуратурою Білої Церкви до Київського окружного адміністративного суду „позову про визнання протиправним та скасування незаконного рішення Білоцерківської міської ради, прийнятого 27 січня 2014 року”. 

Мітинг ухвалив рішення пройти ходою до прокуратури і зажадати від прокурора міста Григорія Мельника пояснень щодо такого кроку.

Після ходи до приміщення прокуратури та вигуків „Прокурора!” очільник білоцерківської прокуратури вийшов до мітингувальників. Він пояснив, що скликання позачергової сесії відбулося з порушенням регламенту цього органу місцевого самоврядування, а потім зазначив, що сесія міської ради перевищила свої повноваження, оскільки прийняття звернень до вищих державних органів влади знаходяться поза межею її компетенції.

Варто зазначити, що звернення Білоцерківської міської ради носить рекомендаційний характер і виражає волю територіальної громади міста. Тепер залишилося зачекати чи буде міська рада подавати апеляцію на рішення Київського окружного адміністративного суду у разі задоволення ним позову прокуратури. Чекати залишилося недовго.

Вас знімає неприхована камера...

 Нагадаємо, що 27 січня Білоцерківська міська рада прийняла рішення звернутись до Президента та Верховної Ради з вимогами, зокрема, провести позачергові парламентські та президентські вибори, повернути підрозділи міліції за місцями їх постійної дислокації, притягнути до відповідальності правоохоронців за виконання ними злочинних наказів, звільнити всіх затриманих активістів Майдану та припинити переслідування тощо. За дане рішення проголосувало 38 депутатів, серед них і члени партії регіонів. 

Це рішення хочуть визнати незаконним

Також на цій сесії свободівець В’ячеслав Хмельницький запропонував включити до порядку денного проект рішення про висловлення недовіри та припинення повноважень міського голови Савчука В.П., проте більшість не підтримала пропозицію свободівця, мотивуючи тим, що у разі усунення міського голови від повноважень, це право переходить до секретаря ради Олійника, який також є регіоналом. "Він написав заяву про вихід", - вигукнув свободівцець з місця та додав: "Або напише". Проте секретар Олійник ніяк не підтвердив та не спростував твердження свободівця. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.