З Гімном на устах і Україною в серці

28 січня 2014, 07:19
Власник сторінки
журналіст, волонтер, видавець, голова Білоцерківської "Просвіти"
0
558
З Гімном на устах і Україною в серці

Цікаво і оригінально святкування відбулися у Білоцерківській спеціалізованій природничо-математичній школа І-ІІІ ступенів № 16 ім. М.О. Кириленка

День Соборності – це особливий день для кожного українця. Саме фактом підписання Акту Злуки між Українською Народною Республікою та Західно-Українською Народною Республікою було подолано останні рудименти національного феодалізму в свідомості нашого народу, прийшло усвідомлення того, що можна мирним, ненасильницьким шляхом об’єднатися у велику країну. Вшановуючи одну із найвизначніших подій в історії України, у школах Білої Церкви відбувся ряд тематичних заходів присвячених Дню Соборності.

Цікаво і оригінально святкування відбулися у Білоцерківській спеціалізованій природничо-математичній школа І-ІІІ ступенів № 16 ім. М.О. Кириленка. Напередодні Дня Соборності школярі й педагогічний колектив організували акцію «Діти єднають Україну». Учні представили свої творчі роботи присвячені цій темі (керівники Чумак Т.В., Дудка А.М.), а також вироби з бісеру, ляльки-мотанки, об’ємні композиції з пластиліну, аплікації, рушники, картини (художниця Анни Лисенко).

Апофеозом свята став відкритий урок для старшокласників школи, який був організований вчителькою української мови Людмилою Єсюк за ініціативи редактора тижневика «Майдан-Брок» Костянтина Климчука. Вірші про Україну прочитали учениці 8-9 класів Линчак Олена, Стрільчук Анна, Денисова Катерина, Мельничук Анна, Юрченко Олександра, Коробенко Анна. 

Костянтин Климчук у своєму виступі розповів про історію свята, передумови підписання Акту Злуки і зазначив: «Сьогодні ми зібралися тут, аби вшанувати усі покоління патріотів, які виборювали право українців жити в соборній країні. Ми зараз візьмемося за руки і створимо Ланцюг Єднання. Саме він з 1990 року став символом відродження незалежності. Тоді мільйони людей, від Києва і аж до Львова узялися за руки, і стало зрозуміло – скоро на мапі світу постане вільна Україна!» Після виступу журналіст подарував декламаторам книги. 


А потім через усе шкільне подвір’я розтягнувся Ланцюг Єдності. Взявшись за руки, тримаючи прапори України, пов’язавши на рукави жовто-блакитні стрічки, школярі заспівали гімн, а на завершення привітали одне одного гаслом: «Слава Україні! Героям слава!»  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.