День Соборності з чорними стрічками на прапорах

24 січня 2014, 06:35
Власник сторінки
журналіст, волонтер, видавець, голова Білоцерківської "Просвіти"
0
244
День Соборності з чорними стрічками на прапорах

На Грушевського загинув білоцерківець


Ранок 22 січня почався зі звичного флешмобу для активістів з оздоблення міста національною символікою (цьогоріч вони прикрасили мости Білої Церкви синьо-жовтими стрічками) та звістки про загиблих на Грушевського. Вже в обід стало відомо, що одним з убитих є білоцерківець. Тому, крім національної символіки, на акціях з'явились чорні стрічки.

Активісти зібрались біля погруддя Шевченка. Замість святкових промов, звучали заклики до боротьби та єдності. Мітингувальники скандували "банду геть", "ганьба", вимагали відмінити диктаторські закони, які набули чинності цього дня, та звертались до присутніх міліціонерів з питаннями чи не пов'яжуть їх тепер за участь в цьому масовому заході? Втім, міліція не втрутилась в його проведення. 


Перед мітингувальниками виступили музикант Руслав Соловйов, поет Антон Антонюк, молитву за Україну прочитав священик греко-католицької церкви отець Ігор. 

Під час заходу до учасників акції долучились пасажири, які зібрались на зупинці, розташованій на відстані 100 метрів від пам'ятника, з метою виїхати до столиці. Як стало відомо, з 13:00 до 16:00 з Білої Церкви до Києва не ходили маршрутки.


Під кінець мітингу учасники прийняли резолюцію та утворили Ланцюг Єдності, який розтягнувся від початку вул. Ярослава Мудрого до пл. Шевченка. Організатор акції Костянтин Климчук закінчив флешмоб закликом їхати в Київ. 



Проте люди пішли не на маршрутки, виїзд яких поновився, а до мера міста Василя Савчука з питаннями, чому вдень не можливо було добратися до столиці.

Міський голова не вийшов до мітингувальників, як повідомили в мерії, у зв'язку з відсутністю, але його заступники обіцяли знайти винних і застосувати до них відповідні санкції. Відповідь протестувальників не задовільнила, мітинги продовжувались і наступного дня. 




Далі буде
Фото: Тетяна Виговська та Сергій Вітер

Під кінець цього не по-святковому скорботного дня нашій знімальній групі вдалось поспілкуватись зі знайомими та друзями вбитого білоцерківця Михайла Жизднєвського. 

Сьогодні о 19:00 на пл. Шевченка відбудеться мітинг-реквієм, присвячений загиблому земляку. 


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.