Що таке Україна? (…)

04 квітня 2013, 21:15
Власник сторінки
0
495

Або, Виховання, економіка, розвиток суспільства, Інтернет.

Виховання окремо взятої людини і розвиток суспільства – це суть різні речі. Порівняти це можна із рухом Сонця(день-ніч) яке ми спостерігаємо щодня з поверхні Землі, і те, що відбувається в дійсності . Завдячуючи церкві, наше суспільство підпорядковане саме такому підходу до справи – обов’язково хтось, когось має виховувати. Натомість отримуємо ситуацію у підсумку, коли братки «вчать» патріотів як треба жити , а патріоти в свою чергу братків І в цій «педагогічній» роботі нікому й на думку не спаде, що нас по кутках розводить існуючий соціальний устрій.
Про цілісність української нації можна було говорити лише до того моменту , поки не виникло питання християнізації, яке кривавими шляхами успішно було впроваджене на нашій землі. Й відтоді і по нині пересічні українці вирішують питання, яке їх постійно переслідує: що і коли зраджувати: вишиванку,як символ, чи конфесію, до якої вони належать?
Ватикан контролює свою Україну, греко-католики «будують» і  контролюють свою Україну, православні Московського патріархату «будують» і контролюють свою Україну, Київський патріархат «будує» і контролює свою Україну, іудеї «будують» і контролюють свою Україну… А є ще ж і недоучки соціалісти-комуністи…
В результаті ми отримуємо справжній інтерес до України – комерційний!
Ще трохи такої «розбудови» української держави і бавитись з українською мовою, символікою набридне не тільки комуністам московського патріархату (Закон Ківалова-Колісніченка), а й Ватикану. Бо іудеї можуть випередити з ґешефтом.Торгівля людьми, органами, наркотрафіки, контрабанда – на все це одна відповідь у всіх «будівельників» України :- Якість виховання!
Саме цій концепції (виховання) підпорядкований і весь інформаційний простір. Звідси і стратегія присутніх «будівничих», яка полягає в тому, що для вирішення будь-яких важливих питань в суспільстві достатньо емоційної складової, яку успішно реалізують через вуличні театралізовані і телевізійні шоу. Інтернет, як це не парадоксально може виглядати, лише виконує роль підтанцьовки цій театральній і телевізійній політичній пошлятині.
На їх думку свідомість потрібна громадянам для того, щоб їх(громадян) легше виводити на вулиці, бо тільки так можна вирішити економічні негаразди. А це досягається вихованням, не науковим аналізом(!) Саме тому 
Facebook і Tvitter рясніють закликами типу «Вставай страна огромная» і «Україно, вставай!». Хоча спікери(промовці), які декларують європейські цінності у своїх промовах навряд чи зможуть пояснити механізм втілення цих цінностей в практичне життя. 
До речі, ще жодна до нині відома політична система не заперечувала в своїй системі виховання ці європейські цінності офіційно, які можемо знайти в БібліїКораніТоріМаніфесті
Але ці європейські цінності зовсім не убезпечують саму Європу від соціальних катаклізмів. Мабуть, певна частина громадян нових поколінь Європи постійно переконується в тому, що жити лише європейськими цінностями без їжі, тепла, роботи дуже важко. Вже на цій основі можемо дозволити собі твердження, що виховання абсолютно не впливає ні на рівень безробіття як наслідок діючих економічних чинників, ні на самі діючі економічні чинники (додана,додаткова вартість…).
Тобто, щоб щось змінювати, треба знати, що змінювати. А наші революціонери, схоже, навіть і не уявляють, що існують схожі слова в написанні і зовсім різні за суттю.
Наприклад, зміна влади і зміни в ієрархії влади…
 Владні функції виникають виключно навколо якогось економічного, важливого однаковою мірою для всіх членів суспільства, ресурсу. Ці функції тримаються до тих пір, поки задовольняють більшість у причетних до розподілу . 
На сьогодні зокрема в Україні таким ресурсом є газ, електроенергія,нафта,земля.
Ще 500-600 років тому люди зі зрозумілих причин не могли користуватись усим перерахованим, окрім землі.
Але стереотип владних привілеїв діє і по нині - люди при владі обов’язково повинні володіти і ресурсами. (Про механізми змін владних функцій на власну користь напишу в разі необхідності,пізніше) 
 Саме ІТ-технології, як основна ознака якісних змін продуктивних сил, не згодні з такою організацією владних функцій.
В першу чергу ця «незгода» виникає на підставі обмеження розвитку функцій ІТ-пристроїв.
На сьогодні персональний комп’ютер – це скомпоноване в одному пристрої кілька вже існуючих пристроїв, а саме: радіо, телевізор, фото, друкарська машинка, калькулятор( книга, газета, журнал).
Та ці айтішні пристрої не можуть вийти за вказані рамки, поки не змінити баланс контролю за земельними і енергетичними ресурсами на користь кожного з власників цих пристроїв. Тобто, в суспільстві утворилась необхідність і можливість через ці айтішні пристрої одночасно інвестувати, будувати, обслуговувати та отримувати прибуток(не плутати з заробітною платою) об’єктів державного значення відповідно до вкладених коштів, робочої сили і знань.
Саме така можливість розподілу доходів не між десятком осіб, а між десятками мільйонів дозволить потім власникам комп’ютерів самотужки визначати і фінансувати об’єкти соціального значення за місцем проживання кожному власнику комп’ютера.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Між іншим  зараз «найзатребованішими» об’єктами на місцях є церкви і кладовища. Хоча вкрай необхідні дороги, стоматологічні кабінети,аптеки, фельдшери… Як ви думаєте: чому?
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Майже відразу виникне питання оподаткування. І не тому, що люди такі розумні, а саме тому, що вони опиняться в таких умовах. Саме нові можливості дадуть основу для розуміння того, що пенсія – це рудимент минулої системи. Але вони змушені його вирішувати як тимчасове явище. Тобто, відбудуться зміни у формуванні коштів і виплат пенсій – зникне посередник (держава) у цьому питанні.
.(Хтось не хоче платити Кравчуку, Ющенку, Кучмі… Їм хай платить Янукович, Азаров…
Але буде відраховувати зазначений відсоток науковцю, лікарю, сталевару, доярці, токарю, слюсарю…) 
Подібним архаїзмом є і посередництво держави у питаннях освіти. Саме за участі цього посередника батьки не знають, куди потрапить їх :дитина. Чи це вчитель, який займається торгівлею наркотиків, чи це релігійний фанатик, чи це алкоголік, педофіл, підприємливий шахрай…
Єдиний спосіб знищити цей негатив в системі освіти – це зміна самого підходу до освіти(концепції). Нова формація людей – це ті, хто прагнуть до самостійної економічної і юридичної самодостатності. Весь процес навчання повинен бути підпорядкований самооргації учня(різниця між рефлекторним і логічним засвоєнням матеріалів). Для цього потрібне відповідне середовище. Про яке середовище може йти мова, коли дитина бачить, що батьки цілком залежить від обставин. Цими обставинами є ніхто інший як чиновник, від якого повністю залежить все: хто буде навчати, розмір оплати вчителя, методики і предмети, приміщення,в яких перебуватимуть учні…
Так ж ситуація і з організацією забезпечення медичної допомоги. А у підсумку все це веде до того, що люди звикають звинувачувати будь-кого і будь-що, тільки не себе.
-----------------------------
 Сучасна революція – це участь кожного громадянина в економічних процесах держави на всіх рівнях в якості інвестора. Та про все це трохи згодом. 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: економіка,європейські цінності,освіта,виховання,розвиток суспільства
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.