Перестаньте стріляти в спину

23 лютого 2012, 17:27
Власник сторінки
Інженер-гідротехнік
0

Розпався Радянський Союз. В Україні без роботи опинилася «армія» співробітників КДБ, якими можна було укомплектувати понад двісті Верховних Рад (а ще партноменклатура, комсомольські функціонери)

      Поет Борис Олійник, ще будучи народним депутатом, сказав:» Це був найвищий здобуток команди Ющенка, що вона вивела людей на Майдан, як фактор життя. Народ відчув свою відповідальність… За кілька днів до повної перемоги майдану за чиєюсь вказівкою з центру далеко за межами суверенної, демократичної і правової держави була дана команда оточити майбутнього Президента тими, хто йому стріляв у спину…, і вони одразу оточили його й усе замазали, а ми ж було піднялись на таку височінь, стали ладними не лише в Європі, а й в усьому світі». І там же:» Я взагалі дивуюся як це спецслужби світу допустили, щоб на чолі України став справжній українець! Його треба підтримувати…»  

      От і проаналізуємо як його «підтримували»  Видрін, Головатий, Жванія, Зінченко, Каськів, Кінах, Лавринович, Литвин, Мартиненко,Олейник, Піскун, Стретович, Тарасюк, Тимошенко, Томенко, Турчинов, Тягнибок, Філенко…, – всіх не перелічити.

     Розпався Радянський Союз.  В Україні без роботи опинилася «армія» співробітників КДБ,   якими можна було укомплектувати понад двісті Верховних Рад ( а ще  партноменклатура, комсомольські функціонери). Не думаю, що вони тягали «кравчучки», скоріше дерибанили державне, займалися рекетом, захоплювали ринки, верховодили в правоохоронних органах, в податковій і на митниці. Тож було кому виконати наказ – «оточити».

      Враховуючи уроки Майдану, «оточення» зманіпулювало список кандидатів на президентське крісло так, що «центр» улаштовували майже всі, крім Ющенка. Перед другим туром Віктор Андрійович поступив, як завжди, чесно і принципово – заявив, що буде голосувати проти всіх, бо Він і Вона – «два чоботи пара». Вибори закінчились, та «стрілянина в спину» не припинилась.

     Стріляють політики і депутати, екс- (президенти, посли, дисиденти), радянські письменники і олігархи… Хочу звернути увагу на журналіста, письменника Ігоря Лосєва, чиї статті щотижня друкуються в газеті «День».  Ігор при найменшій нагоді товче Ющенка – за різне, особливо за голосування проти всіх. Мені здалося, що він уже видихався, та де там – докоряє і сьогодні. Та якби ж він один!   «Противсіхство» вже третій рік не сходить із шпальт цієї газети.

      Згадаймо, як Тимошенко і Янукович тісно співпрацювали чотири роки, коли очолювані ними найбільші блоки зухвало і синхронно голосували у Верховній Раді за все, що було проти Президента Ющенка. Зовсім не випадково ця співпраця корегувалась Москвою і підтримувалась мафіозним, проімперським центром. Мета досягнута і Тимошенко стала непотрібна «центру», як керований опозиціонер, бо, незважаючи на намагання знову, як у 2001 році (після приходу в 1999 р.до влади Путіна) зробити з неї «лук’янівського мученика», довіра людей  падає, тож вона не може (поки що) і надалі ефективно очолювати другий полюс протистояння, направленого на розкол України.

      Сплановані тим же «центром» тупі, зухвалі «протистояння» у Верховній Раді, заполітизовані судові кримінальні справи і судові слухання, безглузді «облічительниє» (в повітря?) одкровення недалеких опонентів на телеканалах – ще не остання спроба добавити магнетизму в ці полюси, тож стрілянина в спину Ющенку триватиме…

      З наближенням виборів стрілянина посилюэться. Підтягуються прикормлені політологи, оглядачі, «прозрівають» депутати (Доній, Чорновіл,  Соболєв, … ), які «компроматом» на Ющенка намагаються потрапити в партійні списки олігархічної «Батьківщини», про яку філософ Євген Сверстюк ще у 2008 році писав: «Минуле забувається, стукачі, провокатори, спекулянти всіх країн єднайтесь!». Як у воду дивився…

      Обнадійливо, що Віктор Ющенко все розуміє і на провокації не піддається, бо переконаний: «Консолідація суспільства не може відбутися під партійними прапорами. Націю може об’єднати саме спільна ідея, а не «сальні» інтереси» (Україна Молода, 19.05.2011). Цього найбільше й бояться партійні пристосуванці -  потенційні «тушки», тому й стрілянина в спину триватиме...

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.