В Роздільну - співати на весіллі, прямо …з Африки

16 серпня 2011, 13:56
Власник сторінки
жураналист
0
462

Африка приехала развлекать украинскую сельскую свадьбу

культура                           

         В Роздільну - співати на весіллі, прямо …з Африки

Учора ми дивувались тому, що в сільських командах на Роздільнянщині грають футболісти-легіонери навіть з Африки. Сьогодні ж артистів з далекого континенту   запрошують на весілля в  роздільнянські села.

Музики працюють, як у нас кажуть, «по повній програмі» – співають українських пісень, танцюють, «заводять публіку». В репертуарі й сучасні ритми та мелодії, і, безумовно, африканські мотиви. Мені дуже подобається те, що вони співають, як вони передають красу народної душі через хореографію.

-         Чотири роки працюємо в жанрі, від дня заснування, - розповідає засновник шоу-групи «Чорні зірки» «Black stars» Майкл Маре, який  народився в Буркіна Фасо, громадянин України вже три роки.

Він, як і його товариші, навчалися в одеських вузах. Макл –дипломований архітектор, його товариші Анрі – студент-економіст, Лео - теж економіст, Джон - торговельник, Наташа – еколог. Професіоналами стали в музиці – українському, африканському фольклорі. Живуть в Одесі.

Виступили на святах в Щербанці,  Роздільній, а днями в Єреміївці на День села. Єремївці радо прийняли талановитих артистів.

Майкл розказує, що вони були з шоу-програмами в Москві, на Закарпатті,  у Донецьку. Сьогодні їдуть  до Миколаєва. Записують свою музику в студіях Одеси. Готують першу платівку власних пісень і композицій.

Дебют шоу-групи стався на весіллі в Одесі, в одному з ресторанів на Французському бульварі. Другий дебют – вже на загальноміському рівні – на День Одеси.

Люблять співати. Добре знають класику, котра  сьогодні популярна в українській глибинці. Чудово готують шоу, вдягаючись в українські  національні костюми. Танцюють не гірше від наших. А запальності кожного з них вистачить на багатьох.

Цих артистів давно запрошують на  родинні, загально сільські свята. Я брав  у нього інтервю і не раз чув, як дзвонили пану Маре на мобільник ділові партнери. Популярність групи не викликає сумніву. Послухати їх, подивитися , потанцювати з ними  -  радість для серця. Cело Єреміївка, почувши – «Африканці приїхали!» повалило на майданчик біля сільради, де завжди гуцають свята. Завелися з-півоберта. Спочатку  насмілилися танцювати з шикарно вбраними в українські національні костюми африканцями двійко хлопців напідпитку. А потім й тверезі закрутилися в танку.

-         Як це так, - питаю місцевих жителів, - щоб на весілля запрошували таку екзотику? Весілля – це не гоцалки, а щось священне.

Відповіді немає. Але запрошують.

Тоді питаю пана Маре. Він каже, що давно  зжився з Україною, з Одесою. не уявляє собі інше місце проживання.

- Мене люблять тут, - зізнається, він одружився в Україні, - а там де люблять, там будеш жити. З Африкою повязує музика, спогади дитинства.  

Шоу-групи  Black stars” „Чорні зірки” не займається власною рекламою. Цих талановитих молодих людей запрошують ті, хто  хоч один раз побачив  їх на сцені чи на дискотеці, весіллі, банкеті.

Василь  КОЛПАКОВ

місто Роздільна Одеської області.

valеs53@mail.ru

телефон: 096 2010 649

 

На конкурс «Корреспондента» - «Международное признание Украины».

 

 

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.