Українці показали владі вила, Азаров для МВФ – дулю.

26 березня 2011, 14:04
Власник сторінки
Головний редактор політичного порталу і газети Тарасова ПРАВДА
0
951

Невигідно, дуже невигідно – вкотре повторює Прем`єр-міністр Микола Азаров. Однак напевно Міжнародний валютний фонд отримає від України гарбуза. Так як населення не витримує політики уряду, про що вже свідчить катастрофічне зростання заборгованості за кому


У березні цього року можновладці відкрили нарешті обличчя справжнього правління, адже підняття комунальних тарифів на 62%, підвищення ціни на газ для населення на 30% та проведення пенсійної реформи, яка передбачає підняття пенсійного віку для жінок до 65 років - це три речі, які уряд вирішив продати за 15 млрд. доларів допомоги МВФ. Отже, «реформатори» і обіцяні не популярні реформи - продукт тиску Міжнародного валютного фонду на владу. Репресії соціальної сфери – основний пункт у домовленостях з МВФ. Задля МФВ підвищиться пенсійний вік для жінок, заморозять права майбутніх пенсіонерів, продовжать необхідний стаж. А насправді, при дефіциті Пенсійного фонду у 2010 році в 36 млрд. грн. - весь пакет державних «пенсійних ініціатив» дає можливість розраховувати на економію всього лише 1,7 млрд. грн. Між іншим, в 2011 році за рахунок підвищення пенсійного віку у жінок в Україні не звільниться 167 тисяч вакансій, які могли би стати робочими місцями для молоді. І Азаров тепер розказуватиме, як молодь має зрозуміти необхідність пенсійної реформи, подумати про своє майбутнє. Українська молодь і з теперішнім ледве дружить..
Нещодавно Прем`єр продовжив шокову терапію населення: газ подорожчає всього на 30%. І це, знову ж таки, його велике «лицарське» досягнення, адже МВФ вимагав підвищення тарифів на 50%. Азаров пообіцяв «компенсувати нашим людям те, що вони зараз втратили». Клявся, клявся, землю їв – не вперше. Як він компенсувати збирається, нікому так і не пояснив. Ну коли в Україні були випадки зниження тарифів і цін?
Як будуть компенсувати втрачені кошти від МВФ Прем`єр-міністр теж не повідомив. Азаров бере транші, вбухує їх у розорений Януковичем Нафтогаз, а розплачуватися за це повинні збіднілі українці зі своїх крихітних зарплат та оплачуючи непосильні комунальні.
Підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги – рішення безальтернативне. Запровадження пенсійної реформи – безальтернативне. Становище для населення - безнадійне.
Недавні події ще раз показали, як при владі розвивається стратегія «спихотерапії».Тут Азаров ще й вирішив видимість діяльності показати – посварив Табачника, погрожував вигнати за «пофігізм» щодо працівників освіти. А що з того Табачнику, адже Прем`єр - міністр тепер навіть не має права звільняти міністрів. Янукович не скаржиться, йому діяльність міністра освіти дуже навіть імпонує. \"Бери шинель - іди додому» - так Азаров готовий сказати кожному міністрові, який не виконує своїх обов`язки. Що ж, поговори-поговори. За місяць і сам підеш.
Азаров здає позиції з кожим днем. Так 15-18 березня не відбувся розгляд у парламенті законопроекту Кабміну про пенсійну реформу. Причиною стала розбіжність позицій у Кабміні. А саме між прем\'єром Миколою Азаровим і віце-прем\'єром Сергієм Тигипком. Так, для Азарова Пенсійна реформа раптом стала болючою і соціально небезпечною, тоді як Тигипко запевняє, що її потрібно негайно впроваджувати. Таке враження, що вони помінялись позиціями, адже це Тигипко повинен перейматися соціальними питаннями, а Прем`єр – перейматися умовами МВФ.
Крім того, Партія Регіонів занепокоїлася падінням власного рейтингу, тому поспішно голосувати за «дуже непопулярну» реформу «блакитні» кнопкодави побоялися. Питання Пенсійної реформи відкладається на пару місяців, а сподіватимемося – не невизначений термін.
Рівнозначно до проблеми «не вигідно» Азаров ґрунтовно перейнявся питанням «підтримки людей». Тепер він готовий вислухати будь-які пропозиції щодо «покращення» реформи.
Подумав Сергій Тигипко, і на другий же день сам повідомив, що може Україна обійтися без грошей МВФ, але ненадовго. А без сраного рефформатора Бібібки Україна може обійтися назавжди!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: МВФ,Азаров
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.