НІЧНІ «ТРІЙКИ» САДЖАЮТЬ УСІХ

22 січня 2014, 12:57
Власник сторінки
журналист. Закончил факультет журналистики Киевского госуниверситета имени Шевченко в 1979 г.
0
194

Що таке насправді судочинство режиму Януковича – пересвідчилися учора вночі народні депутати, правозахисники, журналісти, батьки і адвокати затриманих «за участь у масових заворушеннях».

Саме ніч вибрали для розгляду кримінальних справ, порушених слідчими і прокурорами та підтриманих «справедливими» суддями, районні суди столиці. А хто і які «темні» справи вирішує вночі – усім відомо.

За сумнозвісною НКВД-КГБ-ською, а нині ФСБ-ською і януковицькою традицією долю учасників майдану вирішує «трійка»: слідчий-старлей, молодо-зелено-прокурор і ручний суддя. Їхні протоколи, свідчення, клопотання, ухвали схожі як брати-близнюки, до коми, до крапки, до найменшої помилки, видруковані сотнями примірників – лише підставляй прізвища. Єдині докази – свідчення беркутівців, і то не відомо, чи вигаданих, чи реальних. Як заявив захиснику затриманого Артему Ясиневському слідчий Дарницького райсуду, «посадимо всіх!». А от за що – доказова база їхнього «злочину» викликає лише сміх, оскільки ні логікою, ні доказами, ні свідченнями він аж ніяк не доводиться.

Слухаючи те, що вони, запинаючись, читають – у них немає ні Бога, ні совісті. Хреста на них немає! Ця «трійця» цілком заслуговує на зустрічний позов затриманих за наклеп і брехливі свідчення. Адвокати знаходять десятки процесуальних порушень, камня на камні не лишають від їхніх доказів, беруть на поруки, народні депутати – теж, але… Усім і кожному, як небезпечним терористам і рецидивістам, - утримання під вартою на 60 днів! Мовляв, а далі – справа суду. Такий правовий «безпрєдєл» можливий тільки  за режиму «правознавця» Януковича. Свідчення цього – й той факт, що затриманих цілий день возили в холодному автозаку без будь-якого харчування. Навряд чи й після суду о 24.00 нагодували.

Ось прізвища «дарницького» судочинства – слідчий райвідділу МВС Смолянюк, слідчий прокурор Лисенко і суддя Пойда (по справі Михайла Алєксєєва), суддя Кириченко (по справі Юхима Дишканта). А таких «трійок» у Києві вчора працювало чимало…

А сьогодні на совісті диктатора - перші жертви. На що народ відповідає відомим гаслом: Україна або смерть! На мАйдані співають Державний гімн: "Душу й тіло ми положим за нашу свободу!" А втрачати дійсно нічого - або воля і свобода, або 15 років позбавлення волі за януковицьким законом, що вступив у силу саме 22-го січня, в День Злуки, в День Соборності Української держави. Сумна символіка...

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.