Нинішня влада в Україні – поза законом!

19 січня 2014, 12:45
Власник сторінки
журналист. Закончил факультет журналистики Киевского госуниверситета имени Шевченко в 1979 г.
0
130

Майдан - за початок формування народної влади. Для цього в Україні починається народне голосування.

Майдан стоятиме до перемоги, тобто до зміни антиконституційного режиму Януковича і його камарильї. «Ми – не раби!» - такий головний підсумок Всеукраїнського віче на столичному Майдані Незалежності.

Першою до українського велелюддя звернулася журналістка Тетяна Чорновіл. «Вашими молитвами я стою зараз перед вами, - сказала вона. – Те, що зі мною зробили, - помста за моє журналістське розслідування приходу донецької мафії до влади, починаючи з тих кривавих 90-х». Але проти такої маси народу вони безсилі, заявила Чорновіл. Це наш дуже відповідальний бій, переконана вона, і якщо щось – ми повинні бути як один, «летіти на допомогу один одному». Головне сьогодні, за її словами, наша єдність, згуртованість, масовість, наша воля, наша любов до України.

«У нас вкрали свободу і згвалтували Конституцію. Завтра вони заборонять нам дихати. Ми не хочемо бути рабами!» - говориться у зверненні до віче Автомайдану. «Ми – вільні люди і вимагаємо відміни антиконституційних законів». – заявило в свою чергу студентство, яке готове йти «вперед і тільки вперед до перемоги». Як підкреслювали промовці, влада поставила себе поза законом, але народ заборонити не можна. Усі висловилися за необхідність дострокових і чесних президентських виборів.

Зі зверненням до працівників усіх силових структур і військовослужбовців Збройних Сил України виступив адмірал Ігор Тенюх. Від імені учасників віче він закликав їх не виконувати злочинні накази влади про застосування сили проти мирного спротиву народу, бути вірними своїй присязі на служіння українському народові, не підтримувати антиконституційний державний переворот, не заплямовувати свою совість, честь і гідність.

«Янукович або Україна!» - такий лейтмотив виступу лідера «Удару», народного депутата Віталія Кличка.  «ЗЕКонами», а не законами назвав ті ганебні акти лідер «Свободи», народний депутат Олег Тягнибок, оскільки вони антиконституційні – порушено не лише регламент Верховної Ради, а й 3, 5, 8 і 22-гу статті Конституції України, а значить нелегітимні. Він закликав саботувати їх виконання, не визнавати їх взагалі. Після їхнього прийняття, вважає ще один лідер опозиції Арсеній Яценюк, втратила свою легітимність і Верховна Рада. Виникла необхідність формування паралельних органів влади – Народної Ради і уряду народної довіри, для чого провести всенародне народне голосування шляхом збору підписів. Одночасно висловитися за відставку Януковича, повернення Конституції України 2004-го року, за вибори столичної ради і мера Києва. Йшлося про створення на місцях загонів самооборони і про проведення у День Злуки – 22 січня – великої всеукраїнської ходи Києвом.

Проголошене у виступах промовців на 8-му Всеукраїнському віче знайшло своє концентроване відображення у прийнятій учасниками його резолюції. 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.