Майдан перед віче

19 січня 2014, 09:59
Власник сторінки
журналист. Закончил факультет журналистики Киевского госуниверситета имени Шевченко в 1979 г.
0
191

І мирний опір знищує авторитарний режим Януковича

Влада вже два місяці свідомо все робить – і чим далі, тим більше – для того, щоб Євромайдан прорвало, щоб він не витримав тиску, особливо останнього – законодавчого – і вибухнув насильницькими діями. Але Майдан показав, що він уміє нейтралізовувати провокації влади. Тут продовжує домінувати мирний характер протесту. Як би хто не заявляв, що революцій без крові не буває. Але саме мирний спротив Майдану день за днем підпилює основи авторитарного режиму, що встановився в Україні, поступово знищуючи його. Активісти Євромайдану, а відтепер вже й не про Європу йдеться, а про збереження елементарних основ демократії в Україні і конституційного ладу в державі, цілком справедливо вважають, що «в умовах оголошеної владою де-факто війни громадянському суспільству» потрібно зберігати ненасильницький характер протесту, що зовсім не означає інертність і бездіяльність. «Ненасильницький опір не обмежується винятково стоянням на Майдані, а насправді має безліч форм та інструментів, які належить вивчати та застосовувати. Ми переконані, що тільки ненасильницький характер протесту зможе забезпечити реалізацію наших прагнень», - наголошується у зверненні ініціативи Євромайдан SOS.

Тому я ніяк не можу погодитися з твердженням міністра іноземних справ Швеції Карла Більдта у відповідь на статтю в Bloomberg "Захід втрачає Україну": "Це не Захід втрачає Україну, а Україна втрачає своє майбутнє". Ні, Україна продовжує боротися за своє майбутнє, Майдан стоятиме до перемоги! Про це свідчать і виступи до початку віче на його сцені, де чимало промовців демонстративно виходили у масках і касках, ну а про характер самих виступів – і говорити нічого. А от до провокацій влади, правоохоронців, спецслужб та їх "борцовских" найманців Майдан готовий: загони сабооборони і регіональні сотні - на чатах!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.