Очільник азербайджанської екстремістської організації підтвердив свій зв'язок з

08 січня 2014, 16:42
Власник сторінки
історик, юрист
0
241

Міністр внутрішніх справ Азербайджану Іскандер Гамідов , глава азербайджанського відділення екстремістської організації " Сірі вовки ", що має на меті створення «великої Туреччини » , інтереси якої по

Очільник азербайджанської екстремістської організації підтвердив свій зв'язок з Тягнибоком.

Міністр внутрішніх справ Азербайджану Іскандер Гамідов , глава азербайджанського відділення екстремістської організації " Сірі вовки ", що має на меті створення «великої Туреччини » , інтереси якої поширюються на регіони Чорноморського узбережжя України , офіційно підтверджує свої зв'язки з главою націоналістичної організації ВО " Свобода " Олегом Тягнибоком.

Екс -глава МВС Азербайджану , лідер азербайджанських « Сірих вовків »Іскендер Гамідов підтвердив , що він оголошений на Україні персоною нон грата. "Я відчуваю почуття гордості , що проросійський уряд Януковича оголосив мене персоною нон грата , але це рішення ні в якому разі не можна вважати рішенням українського народу.

"Я дуже люблю український народ і підтримую його боротьбу за свободу. Крім цього , лідер українських націоналістів Олег Тягнибок - мій найкращий друг, і я з ним постійно підтримую зв'язок . Мені , чесно кажучи , глибоко байдуже , що думають про мене українські влади. Я підтримував і буду підтримувати український народ , і ніякими заборонами неможливо зупинити боротьбу українського народу за свободу ", - сказав екс -міністр ,коментуючи звернення українських громадських діячів в українські спецслужби зі скаргою на « екстремістські дії Гамідова на території України ».

У той же час, як повідомляється у зверненні лідера українського руху «Права справа» Дмитра Снєгирьова , направленому в Службу безпеки України ,«після розпаду СРСР « Сірі вовки » активізувалися на території нашої держави.

В Азербайджані було створено відділення під керівництвом міністра внутрішніх справ Азербайджану Іскендера Гамідова , який безпосередньо керував діяльністю організації на території України . Просування та координація діяльності організації на території України здійснювалися під прикриттям азербайджанських культурно- просвітницьких товариств ».

Звернення направлено на ім'я начальника Служби безпеки України генерал-майора А. Г. Якименко , повідомляють українські джерела . У своєму зверненні Снєгирьов акцентує увагу на активізації діяльності радикальних релігійних і націоналістичних організацій на території країни: «Останнім часом в Україні активізує свою діяльність радикальна ісламістська структура - " Сірі вовки " . Її українським відділенням керує громадянин Туреччини , етнічний татарин , який прибув в нашу країну через Одессу.

"Сірі вовки" , до яких має безпосереднє відношення Іскендер Гамідов , мають контакти як з турецькими спецслужбами , так і ваххабітськими організаціями Саудівської Аравії.

Ідеологія « Сірих вовків » відображає інтереси впливової групи турецьких політиків і духовенства , які закликають до створення «великої Туреччини », інтереси якої поширюються на регіони Чорноморського узбережжя України .

На даний момент в орбіті інтересів " Сірих вовків " т. н . Азовське медресе , яке діє під патронатом турецького фонду Азіза Махмуда Худаї Вакуфи

Останнім часом активізувалася діяльність турецьких емісарів в м. Одесі. З 1994 року в цьому місті емісарами орендується приміщення по вулиці Балківській. Вже майже десять років там працює мечеть «Ар- Рахма ». Імамом цієї мечеті є Хуссам Осман з Лівану .

Значна частина мусульман , в основному арабські студенти, що навчаються у вузах Одеси , з 1996 року орендують приміщення колишнього дитячого садка , де була зареєстрована «Релігійна громада мусульман Одеси» , яка тісно співпрацює з турецькими благодійними фондами .

Значну допомогу в роботі цього суспільства надають громадські організації " Арраід" та " « Аль- Масар " . Асоціація «Арраід » почала формуватися в нашій країні завдяки студентам- арабам , які у великій кількості вчилися в українських вузах.

На сьогоднішній день організація має близько 20 осередків по всій Україні, кілька потужних інтернет- ресурсів , власну програму на радіо , видає свою газету (накладом більше 20 000 екз.) . Громадська організація «Арраід» фінансується безпосередньо Міністерством вакфов (структура , офіційно відповідає за поширення ідеології ваххабізму ) . За наявною інформацією , активісти "Арраід" є одночасно членами організації « Брати- мусульмани» і підтримують тісні зв'язки з турецькою екстремістською організацією "Сірі вовки" .

Останнім часом керівник українського відділення організації " Сірі вовки " здійснює поїздки Миколаївською , Одеською , Херсонською , Запорізькою та Луганською областями , де зустрічається з представниками азербайджанських діаспор. У цю діяльність залучений і Іскендер Гамідов .

Ця діяльність спрямована на зміну існуючого територіального устрою країни і містить ознаки терористичних екстремістських організацій .

Вимагаю перевірити діяльність т. н . азербайджанських діаспорних організацій і тюркських культурно- просвітницьких центрів , під прикриттям яких здійснюється координація діяльності екстремістських організацій " Сірі вовки " і Нурчулар "» , - йдеться в поширеному зверненні.

Прес-служба ГІ " Права Справа"
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.