Клятва Гіпопотама

06 січня 2014, 09:50
Власник сторінки
0
268

Хвора, хвора, хвора медицина

  Мій товариш попав в лікарню з апендицитом. Після операції і лікування загальна сума збитків на безкоштовну медицину склала вісім тисяч гривень, із них -- чотири тисячі пішло на ліки, чотири тисячі -- шоблі в білих халатах. Звичайно, є випадки, коли за видалення апендициту лише хірургу доводиться платити тисячу доларів, тобто ті самі вісім тисяч гривень. Ну, а моєму товаришу підфартило, він потрапив у лікарню до напівальтруїстів.
   Ці напівальтруїсти свого часу складали Клятву лікаря України і присягались, серед іншого, "незмінно керуватись у своїх діях та помислах принципами загальнолюдської моралі ", "утверджувати високі ідеали милосердя" і, як казав Свирид Петрович Голохвастов, "і всякоє такоє".
  Можливо, до Клятви лікаря існують якісь коментарі службового користування, що їх старші колеги оповідають молодшим колегам під час закритих корпоративних оргій. Можливо, в цих коментарях говориться,  що загальнолюдську мораль для лікаря встановлює таємним циркуляром профільне міністерство, а ідеали милосердя -- це глупий анекдот. Бо як тоді інакше можна пояснити поведінку тих бикуватих істот, що здирають з беззахисних хворих непідйомні гроші за безкоштовні процедури, а потім з пісними виразами на рилах обличчях покірно плентаються на провладні мітинги?
   То може вже варто переписати ту знецінену Клятву і замінити її якимось універсальним прейскурантом?
   (Висловлюю свою пошану нечисленним лікарям, вчителям, міліціонерам, чиновникам, які ще не забули, для чого вони насправді живуть на цьому світі!)
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.