Форум депутатів усіх рівнів та громадськості в Луганську

11 грудня 2013, 14:18
Власник сторінки
історик, юрист
0
105

Сьогодні в Луганську відкрився Форум депутатів усіх рівнів та громадськості . Я очікував , що Форум стане сепаратистським шабашем на зразок аналогічних Сєвєродонецьких з"їздів , на яких піднімалося пи

Сьогодні в Луганську відкрився Форум депутатів усіх рівнів та громадськості . Я очікував , що Форум стане сепаратистським шабашем на зразок аналогічних Сєвєродонецьких з"їздів , на яких піднімалося питання штучного розколу України та створення зрозумілого тільки самим депутатам територіального утворення ПІСУАР.

 Враження від побаченного -повне гі..но.

Чи то злякавшись карної відповідальності, чи не отримавши з АП відповідних повноважень, але Форум півтори години засуджував учасників Майдану і дружньо аплодував на підтримку Януковича. Були і веселі моменти , коли ведучій запитав у присутніх:

-Януковичу -так?

-Так, -дружньо відповідав зал.

-Майдану-так?

Зал знову дружньо підтвердив загальний одобрямс , гаркнувши-Так)

Була ще депутатка, яка під час виступу забула таке незнайоме їй слово розум.вона довго намагалася згадати або знайти синонім, поки на допомогу не прийшов ведучий вечора, себто Форуму. Ведучим Форуму був луганський журналіст О.Шелест, який однаково прекрасно веде, як вікторину " Рідна країна" так і антифашистські 
 форуми. Професіонал. 

Запам"ятався ще виступ НД від ПР п.Медяника, який дуже часто повторював , як мантру чи молитву, слово однодумці. Я навіть і не зрозумів спочатку до кого звертається колишній "нашоукраїнець" -до мене, прихильника Майдану, чи до своїх теперешніх однодумців.Теж професіонал.

  Відверто розачарував п.Неня, який змусів повторювати зал фразу" Донбасс никто не ставил на колени". Мені це нагадало епізод з мультфільму " Мауглі", коли загипнотизовані  Каа макаки відповідали йому :" Чуємо, чуємо".

 Я чекав на появу  депутата облради п.Філіпова, заради якого я і здійснив цей партизанський рейд по ворожих тилах. Я очікував , що цей пан-товариш зараз вигукне сепаратистські гаслі і я його під білі ручки потягну до СБУ. Користі від цього жодної, пам"ятаючи досвід мого звернення щодо сепаратистських закликів першого заступника голова облради  п.Харіна, але б пару вечорів п.Філіпова були зіпсовані .Сподівання мої були марні.Він розповідав про Майдан, про нестабільну ситуацію і все на що спромігся -це на вимогу заборонити " Свободу".

 Відерто розачарував і головний сепаратист п.Голенко. З папірця прочитав текст , в якому не було жодних натяків на сепаратизм і на цьому все. Депутати всіх рівнів сприйняли це як сигнал до відступу і дружнім натовпом посунули на вихід, викидаючи прапорці з символікою ПР. Пісню групи " Лєсоповал" " Луганщина" я слухав вже у напівпорожньому залі.Сумно все це.

 Весь захід тривав півтори години.Практично стільки ж тривав мітинг опозиції проти проведення Форуму, який проходив за кільканадцять кілометрів від місця проведення самого Форуму.Тривалість мітингів опозиції і Форуму регіоналів-це не єдине, що єднає політичних опонентів.Відсутність яскравого, харизматичного лідера та чіткої програми дій-це те, що притаманно луганським політикам .Тому не дивно, що Луганщина за всіма показниками далеко позаду свого сусіда-Донецька.

В далекому дитинстві я полюбляв ходити з батьком на  на футбол на матчі " Зорі".Коли гра не задовільняла своєю естетикою вибагливого луганського глядача, останній відповідав футболістам речівкою, в якій демонструвалося відношення , як до самих футболістів так і до якості продемонстрованного ними футболу.Звучала вона російською приблизно так: " Игра біла равна, играли два говна".

Дві сьогодняшні діаметрально протилежні політичні акції викликали у мене ті самі асоціації." Игра біла равна, играли два го..на"
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.