З А Я В А Житомирського обласного комітету Компартії України

10 грудня 2013, 12:40
Власник сторінки
0
164

Шановні земляки! Вже вкотре олігархи використовують в своїх корисних інтересах праведний гнів народу проти наступу капіталу на конституційні, економічні і соціальні права громадян України.

Побиття на майдані Незалежності учасників протестної акції в ніч на         30 листопада 2013 року ми не лише рішуче засуджуємо, а й розцінюємо як цинічну провокацію з метою ускладнення і без того складної економічної і політичної ситуації в Україні. Підтвердження цьому – події, що розгорнулися в державі в наступні дні.

Ми, комуністи, попереджали про необхідність проведення референдуму з питання вибору підписання угод з Евросоюзом чи Митним союзом. Мало того, комуністи, не дивлячись на протидію влади і опозиції, зібрали для ініціювання референдуму, як того вимагає Закон України, більше 3,5 млн. підписів в т.ч. більше 100 тис. в Житомирській області. Проте влада спільно з опозицією не дослухалася до нас як це вона робила і раніше.

 Подібні дії спровокували  переростання  мирних акцій протесту в столиці Києві в вандалізм і грубий захват адмінбудинків як місцевої влади, так і органів державної, що загрожує повним економічним, правовим і соціальним колапсом  в державі.

Нинішня ескалація політичної напруги – це ніщо інше, як боротьба олігархічних кланів за президентське крісло, боротьба, в якій вони готові кинути людей і країну в криваву громадянську бійню.

Неофашистська партія «Свобода» при підтримці буржуазних ліберальних партій «Батьківщина», «Удар» рветься до влади. В країні складається ситуація, яка була в Німеччині в 32-33 роках ХХ століття. Західна Європа не усвідомлює загрози неофашистського перевороту в нашій державі.

В цій політичній ситуації ми, комуністи, закликаємо всі політичні, громадські організації, яким небайдужа демократія, мир і злагода в Україні підтримати вимоги Компартії:

1. Негайно оголосити про проведення Всеукраїнського референдуму, на якому народ визначить вектор зовнішньополітичної інтеграції (або МС, або ЄС);

2.  Скликати «круглий стіл», на якому обговорити ситуацію, яка склалася в державі, виробити програму практичних заходів для майбутнього уряду країни.

 

Обком Компартії України 

Прес-конференція Першого секретаря Житомирського Обласного комітету КПУ М.М. Тимошенка тут:http://www.youtube.com/watch?v=mM7VnVx8YFw

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.