Білоцерківці встановили один із найбільших наметів на Євромайдані

05 грудня 2013, 23:39
Власник сторінки
журналіст, волонтер, видавець, голова Білоцерківської "Просвіти"
0
825
Білоцерківці встановили один із найбільших наметів на Євромайдані

Вже із завтрашнього дня в наметі буде розміщено „буржуйку” і генератор, що дасть змогу не тільки заряджати мобільні телефони і ноутбуки, але й підключити електрообігрівачі.

5 грудня білоцерківці встановили один із найбільших наметів, які знаходяться на #Євромайдані. 

Він може гостинно прийняти до 30 чоловік. На сьогодні там відсутні умови для відновлення сил, але вже із завтрашнього дня в наметі буде розміщено „буржуйку” і генератор, що дасть змогу не тільки заряджати мобільні телефони і ноутбуки, але й підключити електрообігрівачі. 


Намет встановлено на розі вулиць Інститутська і Хрещатик, прямо на проїжджій частині. Над наметом майорить жовто-блакитний прапор з написом Біла Церква.

Попри прохолодну погоду на Майдані стоять тисячі людей. Інтернет дає цифру в 10 тисяч, але одразу видно, що їх набагато більше.  Майдан Незалежності повністю заповнений протестувальниками: від готелю „Козацький” і аж до „Глобуса”. Багато людей приходять з дітьми.  


 „Беркут” (точніше „шакали”) їх не залякав. „Шакали” ховаються в дворах навколо АП і охороняють „зомбіленд” у Маріїнському парку. 

Майдан перетворився на укріплений анклав зі своєю охороною. В 21:30 в наметове містечко прибула чисельна група воїнів-афганців (їх можна було впізнати по характерних „моджахедах”). Барикади перекрили під’їзди до Майдану. На барикадах постійно знаходиться охорона. Крім того, вулиці блокують десятки легковиків. 

Постійно працюють пункти прийому харчів і теплого одягу. Часом біля них можна побачити безхатченків, але такі випадки поодинокі. 

Грошову пожертву потрібно робити лише біля пунктів роздачі гарячої їжі або біля входу в будинок профспілок (можна переказати на рахунок). Решта „збирачів” – самозванці. Таких виловлює охорона.
 
В будинку профспілок розмістився штаб. Люди гріються і харчуються. Там можна отримати правову допомогу. 


Багато чого непомітно для очей пересічних громадян, але там відбувається багато цікавого. 

Подробиці у №50 „Майдан Брок”.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.