Падіння режиму Януковича. Що буде далі?

05 грудня 2013, 20:41
Власник сторінки
Політолог
0
585
Падіння режиму Януковича.  Що буде далі?

Падіння режиму Януковича з кожним днем стає реальністю, але можна очікувати ще сюрпризів, на які опозиція та протестувальники повинні дати останній відсіч для перемоги

У попередній статті я запропонував два сценарії розвитку подій. В одному із сценарії я передбачив ініціювання відставки уряду, а також пожвавлення провокацій як історія із «славнозвісним»  бульдозером чи повідомлення про нові підрозділи «Беркуту», які направлялися до Києва для розгону Євромайдану.  Ми задаємо собі питання чи впаде режим Януковича? Що робити опозиції і чи правильні дії протестувальників?

Я останні декілька днів спостерігав за діями влади. Я можу стверджувати план «Б» Януковича провалився, на компроміс опозиція та протестувальники йти не збираються, бо все зіпсували внутрішні суперечності у Партії Регіонів, не всі готові йти на компроміси через загрозу втрати бізнесу та відповідальності за дії на майдані як от міністер внутрішніх справ Захарченко чи Єфремов.  Що ж тримає режим Януковича? Будь-який режим тримається на силових структурах, які його захищають у момент незгоди та стійкій вертикалі владі, яка монолітною. Януковичу не вдалося побудувати цю вертикаль, бо бізнес еліти, олігархат не мають спільних поглядів для співпраці.  Режим Януковича мав би мати підтримку в суспільстві, але такого не має і навряд чи існувало, всі підтримка Януковича  - це лише невігластво та страх. Як можна спостерігати зараз режим хитається всі хто належить до владної вертикалі не знають , що робити, послідовності в їхній діях немає. Декілька судових рішень та тиск на протестувальників  - це поки все, що вони здатні зробити. Страх через загрозу втрати влади та капіталу призводять до непередбачувальних дій, якими можуть скористатися опозиція та протестувальники . Режим впаде  - це лише питання часу. Янукович зробив фатальну помилку, яке у найближчий час закладе падіння його влади. Тиск громадян – це лише перша загроза.  Існує ще один камінь спотикання це олігархат, які швидку зрозуміють, що загроза переростання революції з м’якого характеру у радикально просто з’їсть їхні капітали, які вони не зможуть і не вистигнуть їх вивести за кордон. Одним із подальших сценаріїв розвитку подій я  басу таким:

Сценарій розвитку подій Євромайдану: Влада і надалі намагатиметься зберегти свої позиції, але внутрішні конфлікти цьому не сприятимуть. Зачистка майдану нажаль все-таки одна відбудеться, що буде останнім подихом. Вона лише буде вимогою тиску Росії для врегулювання ситуації. Уряд незважаючи на обіцянки не робить непопулярних для себе кроків через свої меркантильні погляди міністрів і відставка уряду відбудеться лише через Указ Президента у наступному році після свят, бо зараз в перед Януковичем стоїть вимога Путіна будь-якоюцінною зберегти ситуацію контрольованою та  виконати обіцянки по газовим контрактам, і розпочати переговори щодо Митного союзу. До кінця цього місяця новими  гравцями у революції будуть олігархи, на які Янукович останні два роки свого президентства тисне з усіх боків намагаючись прибрати до рук їхній бізнес, що є його фатальною помилкою, яка  скине його режим. Олігархи швидко зрозуміють, що влада Януковича це лише переростання ситуації у радикальні дії. А це змусить їх піти на підтримку протестувальників та опозиції. Янукович зараз перебуває з візитом у Китаї, але я не думаю, що він повернеться. Управління всім безладом здійснюватиметься із закордону, щоб стримувати ситуацію майдану до нового року. Проте ще може буде сюрприз.

Сюрприз від режиму Януковича. Як мені стало відомо із мого особистого джерела для режиму вже давно створювалася армія. Це молоді хлопці від 18 до 35 років, які мають хорошу фізичну форму та бажано є військовослужбовцями  у запасі. Я спілкувався з однієї особою, яку намагалися затягнути у цю армію Януковича. Він зазначав, що пошуком людей вони займаються через знайомства і зв’язки, що ускладнює вихід на них. Розміщення баз їхньої підготовки знаходиться не далеко від Києва  у Чорнобильському районі. Поки  це вся інформація. Але я буду далі у пошуках детальнішої інформації.

Ця армія буде загрозою для Євромайдану, але Янукович не встиг повністю сформувати тих, хто захищати його режим і це є козиром у руках опозиції, яка може знайти цю структуру та оприлюднити, щоб показати злочину сторону режиму і знищити загрозу виступу армії Януковича.

Що потрібно зробити опозиції?Зараз я думаю для опозиції потрібно взяти під контроль ЗМІ, які сьогодні знаходяться у руках влади. Контроль над інформаційним простором дозволить краще консолідувати українців та унеможливити будь-який вплив влади, який сьогодні не потрібно. Громадянам потрібно правдиві та незаангажовані новини та об’єктивна  оцінку ситуації від головних ЗМІ.

Отже, поки що я бачу, що Євромайдан перетворюється в революцію і падіння Януковича станеться уже через півтора два місяці.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.