За мить до революції! Як політики хочуть кинути українців. Сценарії розвитку

30 листопада 2013, 22:50
Власник сторінки
Політолог
0
392
За мить до революції! Як політики хочуть кинути українців. Сценарії розвитку

Інформація, яку поширують ЗМІ та коментарі, які дають експерти на телебаченні відводять увагу від можливо вже прийнятого рішення про фасадний компроміс,який може буде прийнятий між опозицією та владою

ЗМІ та експерти, які надають інформацію та коментарі  про події євромайдану сьогодні роблять помилку, яка зіграє на користь В. Януковича та його соратників. Чому я так думаю, поясню? Якщо прослідкуввати за подіями від моменту проголошення припинення євроінтеграції та до сьогоднішнього дня у інформаціному просторі України створився хаос, де різняться думки того як оцінювати ситуацію з непідписанням угоди та жорстокою розправою "Беркуту" з протестувальниками. Ніхто з експертів, та  повідомлень новин не чути щось суттєвого  всі знаходять у спокої як нібито повороту жорстокої розправи вже чекали і ніхто не бере відповідальність спрогнозувати, що станеться після народного віче у неділю. Тут потрібно розуміти одну річ, що від початку проголошення зупинки євроінтрегації вся відповідальність падає на уряд Азарова та на самого Миколу Яновича, оскільки заява В.Януковича була лише одна на саміті і вона стосувалася продовження євроінтеграції. Тому  логічно, відколи рішення в Україні, де Президент котролює всі політичні інститути, приймаються урядом, при чому важливі, стратегічні рішення. та ще й нібито без відома самого Президента. Я піддаю сумніву те, що  повідомляла прес-служба Президента України про ініціативу самого Азарова щодо зупинки від подальшої євроінтеграції. Таке рішення приймає Президент, але зараз зрозуміло, що все це було зроблено навмисно. Я зараз говорю про існування так званого плану "Б" Януковича, в якому було прораховано масові протести та викорситання бійців "Беркуту" задля  придушення повстання. В чому суть плану? В тому, що потрібно зробити відволікаючий маневр, а саме: відставка уряду Азарова та компроміс з опизицією  нібито це перемога Євромайдану. Проте давайте розгяднемо сценарії, які можуть відбутися вже завтра та у найближчий тиждень.

Сценарій перший. Євромайдан став масовий після оголошення Азарова про зупинення євроінтеграції. Наступні крок - це акцентування уваги на відповідальності уряду за масове невдоволення. Нібито створюється ілюзія, що Азаров та його міністри винні у економічних та політичних негараздах. Наступним кроком стало масове зачищення "Беркутом" майдану від протестувальників у Києві, а згодом у містах Західної Украни,які на думку влади несуть найбільшу загрозу. Також звинувачення у розправі будуть направленні на чільника МВС та СБУ за сумістництвом з урядом.Тому потрібно поміркувати чому зараз Президент на з'являється на екранах аби проголосити  про свої дії. Насправді це лише відвід очей від його персони. Черговим крок розвитку ситуації стане проголошення опозицією на віче у неділю пропродовження мирної демонстрації, в понеділок чи вівторок у відставку піде уряд Азарова та чільники силових структур. Опозиція заблокує роботу парламенту у середу і на цій ноті у відставку може пійти і голова ВРУ. Надалі триватиме блокада парламенту  до часу поки не буде прийнятий компроміс між Президентом та опозицією про утворення нового уряду з опозиційними обличчами та на чолі із С. Арбузовим. Цей сценарій зніме відповідальність з Януковича

Таким чином, ситуація має заспокоїтися, але все залежитиме від того, як себе поведуть протестувальники і громадські активісти, чи підуть вони на цю провокацію? Яким  ж тоді чином ситуація може розвинутися за другим сценарієм.

Сценарій другий. Я б назвав цей сценарій поведінковим, бо все залежитиме від поведінки громадян. На відмінно від першого, де роль зіграють інститути та політична еліта за цим сценарієм матиме визначальний вплив поведінка людей та їхні діїї. Причиною масової мобілізації українців стало невиконане очікування на зближення з ЄС та прокащенням економічної ситуації у зв'язку з цим. Українців не могло вивести а вулиці кризова економічна ситуація, їх  вивело розчарування через довге очікування  на підписання угоди та впевненості у  швидких реформах. Згодом стається жорстока розправа над протестувальниками, а це може призвести до формування збройних угрупувань із числа протестувальників. У неділю на народному віче протестувальники та громадські активісти можуть  не прийняти рішення опозиції, а прийняти своє про насильницьке протистояння з владою та захоплення держустанов. Що далі станеться - це лише питання часу, алей найімовірніше, Президент піде у відставку, але це буде кровопроливна революція, а не мирний протест. Тим не менше уже розпочався внутрішній розкол правлячої Партії Регіонів(відставка Льовочкіна,вихід із лав ПР Богословської та Жванії), оскільки на себе ніхто не хоче брати відповідальність за не контрольовану ситуацію, яку Янукович має намір героїчно вирішити.

Отже, як ми бачимо розвиток подій за двома сценарієми є більш як ймовірний. І зараз ці сценарії приховані за шаленини інформаційними потоками ЗМІ та коментарями експертів. ЗМІ роблять помилку, поширюючи неодноріну та неконкретизовану інформацію. Щодо сценарів, то я із впевеністю може стверджувати, що влада застосує усі наявні свої ресурси впритул до зарубіжних силових структур.Проте для влади існує ризик переходу на бік протестувальників військових і марні надії на домовлення  опозиції з майданом. Тому зараз потрібно залишатися при тверезому мисленні та діяти відкидаючи всі провокації.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.