Революції не буде?!

27 листопада 2013, 20:07
Власник сторінки
кандидат философских наук, политический аналитик
0
5531
Революції не буде?!

Коли "лідери" намагаються отримати дозвіл на проведення революції в мерії, а "революціонери" у деканаті - це фарс. Але, ті проти кого ця "революція" відбувається, не довго будуть сміятися над фарсом.

Мене неймовірно розчулюють дискусії щодо доцільності чи недоцільності використання на майданах "за євроінтеграцію" партійної символіки. Насправді, якби те, що наразі відбувається, могло стати революцією  доречніше було б дискутувати про доцільність чи недоцільність використання "коктейлю Молотова". Проте лідери руху таке питання не ставлять, бо бояться подивитися правді у вічі та усвідомити просту й очевидну як божий день істину: "Режим, який унеможливлює свою зміну легальним шляхом, може бути усунений лише шляхом нелегальним". На превеликий жаль, лідери так званої опозиції досі вірять, що зможуть виграти "демократичні" вибори президента у 2015 році. Таке враження, що "демократичні" вибори до органів місцевого самоврядування у 2010 та не менш "демократичні" вибори до Верховної Ради України 2012 року так нікого і нічому не навчили.

Хоча можна висловити й інше припущення: насправді лідерів так званої опозиції цілком влаштовує роль "штатних опозиціонерів", зрештою вони мають всі привілеї панівного класу, тому їм дуже не хочеться (кримінальної відповідальність за спробу повалення конституційного ладу ніхто не скасовував) ризикувати своїм привілейованим статусом, починаючи (а точніше очолюючи)" народне повстання проти окупаційного режиму". Лише цим можна пояснити недолугу позицію та кволу роль Яценюка, Тягнибока, Кличка у переважно громадському русі за підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Чільники "опозиції" фактично самоусунулися і всіляко уникають відповідальності за прийняття будь-яких важливих рішень. Нічого крім банальної риторики. Ці "лідери" не стільки не можуть, скільки не хочуть по-справжньому очолити цей рух, бо це вимагатиме від них прийняття на себе відповідальності за планування подальших дій, їхні результати та наслідки.

Ці "лідери" (на жаль, інших нема) неймовірно далекі від громадян України, які вийшли на майдани і мерзнуть там без будь-якої надії на перемогу. Яценюк, Тягнибок, Кличко незрівняно ближчі до Януковича, Азарова чи Арбузова ніж до будь-кого з тих, хто вийшов на майдан. Для кожного з лідерів "опозиційних" сил куди важливіше не скинути Януковича, а самому зайняти його місце. Місце одне, претендентів щонайменше три. Як наслідок, три керманича, два майдана, погляди сповнені ревнощів та заздрощів, повна розгубленість і параліч волі. Скажу більше, якби не страх, що хтось з партнерів-конкурентів "опозиціонерів" більше скористається з "євромайдану", Кличко, Тягнибок та Яценюк з радістю проігнорували б його. Для політиків будь-які майдани, якщо вони не організовані самими політиками, це завжди зайвий клопіт. А кожен політик намагається уникати зайвого клопоту.

Через це"неполітичний" євромайдан приречений на поразку. Януковичу начхати на думку "лохів і дибілів", які десь там мітингують. Він захищав, захищає і захищатиме лише "державні" – тобто СВОЇ власні інтереси, інших інтересів для нього просто не існує. Слава богу, у нього є "незалежні" суди, які визнають євромайдани незаконними, є "порядні" правоохоронці, здатні не лише гвалтувати дівчат у лісосмугах та "кришувати" весь кримінальний бізнес, але й відновлювати законність, розганяючи "незгодних" кийками та газом. Зрештою, є тітушкі, які залюбки спалять автівку чи проломлять голову надто запальним борцям за правду. 

Треба бути або дуже наївним, або дуже дурним аби вірити у те, що вибори 2015 року будуть менш "демократичні", ніж всі інші вибори, організовані та проведені командою проФФесіоналів. Тому якщо хтось захоче змінити цей режим, то коктейля Молотова уникнути на вдасться.  Зрештою, в історії ще не було випадків, щоб режим падав від самих лише криків "Ганьба!" Режим падає лише тоді, коли до криків "Ганьба" додаються внутрішній супротив (аж до тероризму) та зовнішній тиск, санкції, економічні проблеми тощо. Все це ще буде. Впевнений, що непідписання угоди з ЄС прискорить неминуче.

Але це буде пізніше. І не факт, що цей процес не змете "лідерів опозиції" разом тими, кому вони наразі "опозиціонують", допомагаючи підтримувати "системну рівновагу".  Поживемо, побачимо.

А поки що,головне, щоб після завершення Вільнюського саміту Кличко, Яценюк та Тягнибок не звернулися до учасників євромайданів словами одного з полковників Богдана Хмельницького: "Годі вам, свинопаси, козакувати. Час гречку сіяти!"
Тоді революції не буде. Поки що.
Далі буде...

продовження тут: 
Суасонська чаша Януковича або чому не варто домовлятися з режимом-рекетирів


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.