Голодомор 1932-1933

12 січня 2011, 20:11
Власник сторінки
майбутній журналіст
0
477

Запали свчку

Протягом тривалого часу говорити про події тих років в Україні було заборонено, саме тому сьогодні не всі готові визнати їх спланованою акцією, спрямованою проти народу, що не приймав більшовицьких ідеалів і вважався, за висловом Й. Сталіна, «найненадійнішою ланкою комуністичного режиму».

День пам'яті жертв голодоморів відзначається на офіційному рівні, хоча на сайті нинішнього президента немає ніяких розпоряджень щодо проведення у 2010 році заходів до Дня пам'яті жертв Голодоморів. Безліч меморальних заходів проводиться також за ініціативою громадських організацій. Традиційно, в День пам'яті жертв Голодомору 27 листопада перші особи держави відвідують поминальне богослужіння і покладають символічні горщики з зерном та свічками до пам'ятників жертвам Голодомору в Україні. В Києві ця церемонія відбувається перед Меморіалом пам’яті жертв Голодомору на Михайлівський площі, О 16:00 оголошується загальнонаціональна хвилина мовчання, після чого по всій Україні відбувається акція «Запали свічку», в рамках якої всі охочі несуть свічки до пам'ятників жертвам. В акції також можна взяти участь, запаливши свічку в своєму вікні. Пом’януть жертв Голодомору 27 листопада також і в багатьох країнах світу.

Кожного року в нашій школі відбувалися приготування присвячені Дню пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років: заздалегідь підготований виступ на який запрошувалися свідки тих жахливих часів,у часть в благодійних акціях тощо.

Минулого року наша школа брала участь у благодійній акції  «Запали свічку». Голосіївський ЖЕО №102 по вулиці Горького 170/172 видала нам пакети зі свічками і ми розносили їх по навколишніх будинках. Чесно кажучі, люди були вражені.Особисто я, кожного року 27 листопада запалюю свічку і вважаю своїм обов’язком вшанувати пам’ять людей, які загинули під час страшного Голодомору 1932-1933 років.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.