Весна пахне агресією

15 лютого 2011, 13:10
Власник сторінки
журналист. Закончил факультет журналистики Киевского госуниверситета имени Шевченко в 1979 г.
0
460

Не знаю, як для кого, а для мене весна віднедавна розпочинається не з пролісків, не з білопінного буяння дерев, не зі свіжої зелені пофарбованих лавок у парках, скверах і на бульварах та очманілого запаху природи, і не з тепла.

А - з появи на природі із теплом бомжів, з нахабної окупації цих лавок, ароматів і квітування "синьоокими" п'яничками невизначеної статі і походження, з синцями під очима (тому й "синьоокі") на таких же синіх пропитих і опухлих обличчях. Тут же групуються. Тут же п'ють, не озираючись і не боячись нікого. Тут же п'яно слинявлять одне одного. Тут же сваряться і б'ються. Причому - жорстоко, до нестями, з елементами карате, до крові... А за хвилину - вже обіймаються, цілуються і знову п'ють. Вже мирову... І почуваються справжніми господарями міста, дивлячись косо і агресивно налитими кров'ю і горілкою очима на порядних громадян, які боязко обходять лавкові компанії десятою дорогою. І всеодно не знаходять порятунку. Ні від їхніх рук, ні від брудних лайок.

Вулицями бродять групи п'яних підлітків у пошуках пригод, наслідком яких стають проломлені черепи, зламані руки, ноги, ребра, кома та реанімація. Глупа випадкова смерть чигає у під'їзді будинку на шляху до власної квартири, у підворітті, на дискотеці, просто на вулиці по дорозі з роботи додому. Тверезій, пристойно вдягненій людині вийти у місто стає все небезпечніше. Передбачити своє благополучне повернення вона не може.

Втративши внаслідок "справедливої" приватизації і переходу до ринкової економіки соціальну стабільність, роботу за спеціальністю, життєві орієнтири і перспективу на краще загалом, опинившись на самому дні життя, озлоблені на все і вся, підігріті у своїй ненависті не лише до багатіїв, а й просто до нормальних трудівників, які намагаються тримати марку і не втрачати людське в собі, цей контингент шукає винних у своїх бідах скрізь і в усьому. Стає все чисельніший і небезпечніший, наповнюючи все довкола злістю та агресивністю. Навіть Весну... 

Весна: дівчата роздягнулись, бомжі з мобілками пішли...

 

Василь АПЄКСЄЄВ

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.