Консерватизм рулить!

18 лютого 2011, 12:24
Власник сторінки
коммерческий работник
0
644

або як я став консерватором


Так, ще рік тому я думав про те, що країні потрібні серйозні реформи, в першу чергу на економічному фронті. Але після року функціонування ПР в якості провідної партії на всіх рівнях влади мій світогляд докорінно змінився.

Подивіться самі:
1) реформа у взаємовідносинах з Росією (фактично здача позицій щодо ЧФ Росії);
2) пенсійна реформа;
3) податкова реформа (податковий кодекс) - фактично перекладання податкового навантаження з найкрупнішого бізнесу на найдрібніший і розширення повноважень держорганів контролю;
4) адміністративна реформа, яка аж ніяк не зменшила штат держслужбовців, а витрати на утримання держуправлінського апарату лише збільшились в бюджеті 2011 по відношенню до 2010 р.
5) "наведення ладу" - фактично руйнування демократичних основ держави, конституційний переворот 
6) дерегуляція економіки і багато-багато іншого

Відносно дерегуляції економіки - цей процес так об"єднав всіх регіоналів, що  просто диву даєшся! Чехарда з формами податкових накладних, нові безглузді зміни форм звітності, введення звітів ПДФО (додатково до вже існуючих ДФ-1), зміна правил гри на полі перевірок в бік значного збільшення повноважень і прав останніх), - все це призводить до того, що складається враження, що підприємство існує тільки для того, щоб здавати звітність і документувати кожен пук кожного з своїх працівників.

Зокрема уявіть собі безглуздість лише однієї з десятка проблем, що існують з новою формою податкової накладної. Розробники форми виділили для номера договору (який має вноситись в податкову ОБОВ"ЯЗКОВО і має ПОВНІСТЮ відповідати реквізитам оригіналу договору, інакше податковий кредит не буде зарахований) лише 6 квадратиків. Але номери договорів мають і 10, і 20 і 30 символів і це нормально! Податкова цього не визнає, каже що якщо номери в податковій і по факту не збігаються... ну ви розумієте. На одному з будівельних підприємств, де тільки чинних постачальників більше 1000 бухгалтерія займається практично тиждень лише тим, що друкує і підписує додаткові угоди про те, що договір (наприклад) 10000/2009/12/Ц вважати в подальшому договором № 123123... Ідіотизм! І це лише по ОДНОМУ з багатьох питань так і лише на одному підприємстві? Уявіть цей масовий паперовий ідіотизм в масштабах країни?

Тому, коли я вчора почув інтерв"ю Горбаля (ПР), який сказав, що є проблеми із збиранням податкових надходжень, але вони, як очікується, будуть компенсуватись за рахунок "подальшої дерегуляції економіки" - мені стало моторошно...

Ні! Я не хочу ніяких реформ! Ніякого покращення! Ніякого руху вперед! Ніякого спрощення і полегшення! Нехай все буде так само хєрово, як вчора, а ще краще, як пару років тому...

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.