Земля - народу?

07 березня 2011, 12:16
Власник сторінки
Адвокат
0
702

Фіг вам!

Сьогодні я розповім про чергове безправ'я, яке чиниться в нашій державі за мовчазною згодою влади.

Постановою Кабінету Міністрів України від 05.08.2009 р. № 844 був затверджений Порядок безоплатних оформлення і видачі громадянам України державних актів на право власності на земельні ділянки (далі за текстом – «Порядок»).

Відповідно до п. 14 Порядку фінансування робіт і послуг, пов'язаних з виготовленням технічної документації, оформленням та видачею державних актів на право власності на земельну ділянку, здійснюється замовником (місцевим відділом Держкомзему України) за рахунок коштів державного бюджету.

До кінця 2009 року місцеві відділи Держкомзему України по всій Україні за рахунок коштів державного бюджету України безоплатно оформлювали і видавали громадянам державні акти на право власності на земельні ділянки, передані громадянам у власність за рішеннями органів місцевого самоврядування.

Фінансування всіх робіт і послуг за Порядком здійснювалося відповідно до Порядку використання у 2009 році коштів Стабілізаційного фонду для здійснення заходів з безоплатних оформлення та видачі громадянам України державних актів на право власності на земельні ділянки, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 05.08.2009 р. № 844.

Однак з початку 2010 року і дотепер виконання положень Порядку припинилося на всій території України, незважаючи на те, що Порядок і надалі чинний, а його дія була продовжена на 2010 і наступні роки.

Порядок не виконується у зв’язку з тим, що місцеві відділи Держкомзему України більше не отримують фінансування з державного бюджету України на здійснення заходів з безоплатних оформлення та видачі громадянам України державних актів на право власності на земельні ділянки. Фінансування ж припинилося через те, що законами про державний бюджет України на 2010 і 2011 роки не були передбачені видатки на здійснення вказаних заходів.

При цьому, на відміну від 2009 року, Кабінет Міністрів України не встановив порядок використання у 2010 та наступних роках коштів державного бюджету України для здійснення заходів з безоплатних оформлення та видачі громадянам України державних актів на право власності на земельні ділянки.

Таким чином, наразі виникла просто неприпустима ситуація: положення чинної постанови Кабінету Міністрів України не виконуються на всій території України у зв’язку з невизначеністю порядку фінансування робіт і послуг за цією постановою.

Як наслідок – порушення прав мільйонів громадян України, які мають законне право безоплатно оформити своє право власності на земельні ділянки, безоплатно передані їм у власність за рішеннями органів місцевого самоврядування, однак не можуть це своє право реалізувати.

Їй-богу, така ситуація можлива тільки в Україні.

Я вже направив ряд звернень і запитів з приводу описаної проблеми до Кабміну, Верховної Ради України, Міністерства фінансів України, Держкомзему України і деяких інших органів.

Будемо чекати відповідей. А потім діяти далі.

Я вважаю, що ми повинні боротися за свої права і не мовчати. Не мовчіть і ви.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Земля,село,беспредел,влада
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.