Я ЗЕК і ви всі суки ЗЕКами будете - триллер аля- Кучма в ГПУ.

25 березня 2011, 19:12
Власник сторінки
Головний редактор політичного порталу і газети Тарасова ПРАВДА
0
641

Знову лукавство і примітивна гра. Цими днями тільки лінивий пропустив нагоду написати про казус: Леонідові Кучмі відкрито висунули обвинувачення у перевищенні влади і службових повноважень, яке призвело до загибелі журналіста Георгія Гонгадзе.

Баньдюковичі намагаються показати, що відстоюють закон і справедливість. Такі інтригуючі справи розслідують в Україні тільки у тому випадку, коли на це є політична воля, і влада може отримати з цього користь. Цього разу пожертвували стареньким уже екс-президентом Кучмою.
ЗМІ уже встигли охрестити подію темою тижня №1. І водночас, невже хоч в однієї людини викликала довіру ця гнила провокація? Цікаво, що ніхто не аналізує рішення власне Генеральної прокуратури, уся увага стосується пошуку можливих причин, які спонукали Віктора Януковича дати таку вказівку.
Думки народу розбігаються: наче і давно пора КуЧмо посадити, але хто ж у таку можливість повірить? Кожному відомо, що прямих доказів причетності Кучми немає, але головне, що немає прямих свідків, на зразок загиблого екс-міністра Юрія Кравченка. Обвинувачення висунуте за статтею 166 Кримінального кодексу у редакції 1960 року, оскільки саме ця редакція була чинною у 2000 році. Згідно з Конституцією України, ця стаття має строк давності 10 років, Георгія Гонгадзе вбили осінню 2000 року. Отже Леонід Кучма не має можливості отримати по заслугам. Однак у прокуратурі запевняють, що тільки суд може вирішити, застосовувати чи не застосовувати термін давності.

Легше повірити, що Кучметов за певний гонорар грає роль у спектаклі від Яника. Так, є іще одна версія, за якою Леоніда Кучму виправдають за недостатніми доказами, і, як винагороду, екс-президент отримає підсушений авторитет (зять Кучми Пінчук, уже традиційно, розкрив злодійського гаманця, щоб відбілити Папу). Адже, обвинувачений сам заявив, що не закриє справу, «доки не отримає доказів, як-то говорять, невинності своєї». Саме, «як-то говорять», адже у Леоніда Даниловича прямо назвати себе не винним язик не повернувся.
І для чого діставати з кишені стародавні справи, запилені і прострочені, якщо і свіжих достатньо можна знайти? Того ж Черновецького «добити». Розгортають якомога більш скандальні справи, в тіні яких проводять уже свої комбінації.
Основні версії з приводу підняття справи народжуються одна за одною. Наприклад, частина людей вірить, що вразливий Янукович ніяк не може забути поведінку Кучми під час Помаранчевої революції, мовляв, він його не підтримав, не влаштував кривавий розгін майдану. Саме через рік президентських повноважень, Яника холодним потом кинуло від поганої згадки і Президент вирішив помститися.
За кордоном припускають, що Янукович прагне хороших відносин із Заходом, тому злякався, коли Тимошенко поїхала в Брюссель ( сам же її і відпустив ), адже там вона може пожалітися на його авторитарну політику. Мовляв, 3 березня віце-президент США насварив Януковича за переслідування опозиції і вибірковість у правосудді. В підтвердження цієї версії влада у минулий вівторок пообіцяла звільнити з ув`язнення деяких міністрів із колишнього прозахідного уряду Тимошенко.
Отож, для того, щоб переконати Захід у своїй неупередженій позиції в питаннях «Кого садити - кого судити», необхідно було вибрати «жертву» подібної величини у політичному просторі. Тепер Кучма може стати в один ряд із Тимошенко і Луценко. Щоправда, майор Мельниченко неодноразово наголошує, що вважає основним відповідальним у вбивстві Георгія Гонгадзе саме теперішнього спікера Литвина. Адже, і на самих плівках помітно, що тодішній голова адміністрації під’юджував Кучму проти журналіста. Мельниченко наполягає, що полковник СБУ, а нині спікер у Верховній Раді Литвин підставив Кучму заради власних цілей і організував вбивство Гонгадзе.
Однак Литвин для Януковича - важлива фігура, завдяки йому він тримає слухняним парламент. До того ж Литвин себе почуває досить бадьоро, до ГПУ не навідується. Він приходить туди, де буде корисним для влади .
Натомість, Леонід Кучма, у якості жертви, регулярно бігає до ГПУ доводити свою не винність. Так Анна Герман мало не охрестила його Ісусом, бідкаючись, що бідного пенсіонера «розпинають» і як їй це болить. Кучма і сам просить, аби «друзі» не діставати його зі співчуваючими дзвінками. При цьому «друзі» – це все ті ж представники діючої влади. Так, хвилюються, адже кому, як не їм, відчувати свою провину. Захворіє Кучма, не витримає постійних допитів. Створили образ мученика, мовляв, влада сама себе висікла.
Кучма вже зустрічався в ГПУ з Пукачем ( зустрілися, поцілувалися, вкотре домовилися валити усе на Кравченка і, з скорботними обличчями, розійшлись), на черзі Мельниченко. З ним екс-президент бачитись не має бажання, адже кому сподобається спілкування зі зрадниками. Проте «стражденний» екс-президент готовий взяти цей удар собі на груди: \"Все ж таки я готовий пройти через це, щоб довести, що я не винен. І якщо сьогодні будуть наполягати, якщо сьогодні влада вирішить мене принизити, я погоджуся на очну ставку з Мельниченком\".
А у Януковича скоро прорве усі греблі. 25 числа автомобілісти зібралися у Києві, хоча і на шляху до столиці автолюбителі достатньо «погуділи». Питання у них серйозні, по суті. Уже не згадують ні про мову, ні про темне минуле – про реальне «покращення» бажають поговорити.
Того ж 25 Президент тікає «в бєга», вирушив до В`єтнаму, тоді до Сінгапуру, до Брунею, зрештою. Неначе там важливіші справи для Президента України, ніж багатотисячний обурений натовп на Європейській площі. 
Поки вчителі борються за свої нікчемні 20 % доплати , автомобілісти за зменшення ціни на паливо - нас годують триллерами «аля-Кучма в ГПУ». Слава тим 22%, які ще вірять у благочинність бандитської влади, адже блаженні вони!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Гонгадзе,Янукович,Кучма
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.