Віктор Федорович Шарапов - "Кучма сядет – Я сказал!"

29 березня 2011, 14:24
Власник сторінки
Головний редактор політичного порталу і газети Тарасова ПРАВДА
0
586

Як висловився Леонід Данилович, звістка з ГПУ вразила його мов «сніг серед ясного неба». І не збрехав він. Так як поривчаста неадекватна поведінка його, і невизначеність у власній тактиці підтверджують те, що екс-президент був шокований.

Спантеличені журналісти, розгублені політики щодня висувають нові домисли щодо причин, які призвели до підняттяедороо справи Гонгадзе з темних, запилених глибин прокуратури. Хоча насправді має бути одне розуміння – справу підняли аби досягти правосуддя. У іншій державі так би і подумали, та поки що реакція суспільства – немов діагноз: ніякої довіри до судів та слідства, Феміди тут і тінь не проходила.
Ми безперечно багато позабули за ці роки «України без Кучми», так тепер нічого гіршого, за деградоване блакитне кодло при владі уявити важко.
«Данилич», як гарант і вихованець «олігархату» в Україні, підтримав синів своїх, умілих дерибанити, випестив-виростив корупціонерів, укорінив корупційні схеми у кожну клітинку державних органів. Це завдяки йому вільні журналісти дізналися, що означає «з`їздити в ліс», і відчули як затягується ремінь на шиї. Саме з Кучмою українська влада та організована злочинність зрослися, поріднилися. Тільки мафіозні структури мають таку природу – ділитися на клани, які з часом стають конкуруючими. Так з часом визріло і дозріло до Великої гри Донецьке бандугрупування, на чолі з Віктором Януковичем.
Ні в Кучми, ні в Ющенка не було інтересу викрити замовників вбивства Гонгадзе. Такий інтерес з`явився в Януковича. І для тих, хто переконаний, що вчинки «Янича» є обов`язково раціонально зважені та продумані, є низка версій. Кожна з цих версій не витримує дотошної перевірки і ламається одразу, мов карточні будиночки. Адже і немає тут раціональних дій. Для чого Януковичу так ризикувати, запускати в темряву бумеранги, які вдарять його обов`язково. Можна тільки уявити собі ті масиви інформації, якими володіє екс-президент по відношенню до свого бувшого прем`єра Віктора Федоровича, і інших «владоможців», які знаходяться зараз в оточенні Януковича. Крім того, Пінчук володіє великим телехолдингом, який може змінити демонстративну лояльність по відношенню до влади на об`єктивну демонстрацію катастрофічного становища України в результаті «покращення» від рефформаторів. Однак відчувши смак помсти, важко відступити.
Ще вчора Кучма відчував себе господарем становища, та швидко він обрав позицію жертви. Кожен похід до прокуратури для нього вкрай принизливий, так і результат цих походів відобразиться і на здоров`ї, і на репутації екс-президента. А можливо тепер і екс-«пахана». Так, якщо вже донецький пітбуль взявся за цю справу, він видушить-вижме тепер усі ймовірні користі. Можливо, протверезившись після великої п`янки, Вікторові Федоровичу прояснилися певні загрози ситуації.
І мовчав він довго, минув тиждень, як Президент нарешті прокоментував діяльність прокуратури. Єдиний, хто не здивувався діям ГПУ, Янукович сказав, що нарешті потрібно поставити усі крапки у цій справі. Важкі гайки закрутити над усіма неточностями. І закрутять їх швидко, так як Ренат Кузьмін переконує, що «справу розслідують інтенсивно, слідство завершать, імовірно, вже найближчим часом».
Янукович ненавидить Кучму, Кучма дуже зневажає Віктора Федоровича, навіть відверто це демонстрував, будучи при владі. Останні слова екс-президента відносно Януковича показові: «Ніколи у мене не було ініціатив з ним спілкуватися за останній час. І ніколи не буде. Так що ніякого спілкування не було». І під час «дружнього» правління цієї бандитської пари не було поміж ними симпатій, це були дуже ворожі відносини. Кучмі доводилося йти на компроміси, аби допустити донецьку групу до влади. А Янукович, будучи прем`єром, дуже неохоче допускав у Кабмін людей Кучми., категорично не приймав у списки Партії Регіонів «кучмістів».
Довірившись підтримці Даниловича на виборах 2004, в результаті Янукович виявив, що його відверто використали. Ненависть до Кучми була страшна. Він говорив: не Ющенко і не американці забрали в нього перемогу на виборах, у нього забрав перемогу Кучма. Кучма з якихось причин домовився не з Ющенком, а з американцями, чи ще з кимсь за кордоном – і було прийнято рішення, що Янукович не має стати президентом. Занозою в пам’яті залишилася поведінка Леоніда Кучми в листопаді-грудні 2004-го: і ігнорування переможного бенкету після оголошення ківаловських результатів другого туру; і відмова застосувати силу до Майдану; і сепаратні переговори з Ющенком; і позиція щодо Верховного суду - усього цього Янукович Кучмі не забув.
Не забув, як його хотіли дружно відправити на сміттєзвалище політичної історії. В 2004 Янукович назвав Леоніда Даниловича зрадником і боягузом: \"Я дуже розчарований, що довіряв тим трусам і зрадникам, з якими я працював ці два роки. Я не помилявся, коли казав, що працював ці два роки, борючись не лише за утвердження своїх позицій, але й борючись з цією позорною владою\".
Сам же гарант та лідер усіх гопників України переконливо запевнив, що ніколи «трусом і зрадником» не був, а «козлам», які заважають жити, Віктор Федорович обов`язково віддячить по заслугам. «Тому що справедливий.»
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Гонгадзе,Янукович,Кучма
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.