Президента Януковича однако Сінгапура летала-летала, а зечем не знала, дурака совсем?!.

30 березня 2011, 09:18
Власник сторінки
Головний редактор політичного порталу і газети Тарасова ПРАВДА
0
514

Стомився Віктор Федорович від «популярності» на батьківщині, закрив жалюзі і відлетів назустріч Сходу. Сінгапур зустрів Президента, виблискуючи своїми економічними дивами. Сам Янукович довго не церемонився, одразу повідомив, що прибув за інвестиціями...

Сумлінний реформатор зацікавився «досвідом проведення економічних реформ». Гарних він собі порадників вибрав. Там за такі діяння, які скоїв наш Президент, дуже жорстко карають.

Багатонаціональна країна з 4 державними мовами. Бідні землі, навіть позбавлені власної питної води, вимушені імпортувати воду з Малайзії. Нині Сінгапур – високо розвинута країна з прозорою ринковою економікою і низьким оподаткуванням, в якій важливу роль грають транснаціональні корпорації. Валовий національний продукт на душу населення — один з найвищих у світі. У рейтингу конкурентоспроможності ВЕФ економіка Сінгапуру зайняла в 2009 році третє місце. Рівень злочинності знижений завдяки дуже жорстоким покаранням. Скажімо, до побиття палкою можуть засудити навіть дітей. В чому Сінгапур програє Україні, так це в свободі слова ( Сингапур – 140 ве мусце, Україна – 131. тут заборонено писати про секс і політику.).
«Як же вдалося збудувати економіку без ресурсів?» - , зацікавило українського президента. Правильно, пане Президент, у нас може й були ресурси, так «регіонали» їх швидко оприбуткували! Тепер цікавимося реформами без ресурсів.... Спершу роздає Янукович за копійки Лугансктепловоз, Укртелеком, акції Нафтогаз. а тоді запитує, як будувати економіку без ресурсів. Так само, як з «болота» зліпити пулю!
Для наших можновладців все не так просто, тому що головний принцип розбудови демократії полягає в принципі і правилі - НЕ КРАСТИ!
Віктор Федорович був уражений приємною діловою атмосферою в країні. Чи милувався би так Яник, якби розумів, що секрет такої атмосфери в Сінгапурі простий – це радикальне скорочення рівня корупції.
З корупцією влада боролася «шляхом спрощення процедур прийняття рішень і видалення всякої двозначності в законах у результаті видання ясних і простих правил, аж до відміни дозволів і ліцензування». Також підняли зарплати суддів, поліцейських та інших державних службовців. «Гаряча лінія» цілодобово приймає навіть анонімні скарги. Крім того, в Сінгапурі було створено незалежний орган з метою боротьби з корупцією у вищих ешелонах влади (розслідування ініціювалися навіть проти близьких родичів Лі Куан Ю). Бюро з розслідування корупції, почали перевіряти банківські рахунки, майно не лише самих чиновників, але і їх дітей, дружин, родичів і навіть друзів! Ряд міністрів, викритих у корупції, засудили до різних термінів ув`язнення, або ж вони покінчили життя самогубством, або втекли з країни. Серед них були і давні соратники правителя. Так з соратниками розбиратися - Яничу не звикати, Кучма вже пішов до ГПУ.
Хабарництво в цій країні на сьогодні відсутнє як таке: чиновники не беруть мзду, суди ефективні, а бізнесмени нікому не платять відкатів - справді, є чому здивуватися. Україна в цьому плані прогресує в протилежну сторону. Так згідно з оприлюдненими в грудні 2010 року організацією Transparency International результатами чергового щорічного дослідження «Барометр світової корупції за 2010 рік», кількість українців, які зізналися, що хоч би раз давали хабар за останні 12 місяців, виявилася 34%, тоді як у 2009 році таких було лише 21%.
Якось Тигипко вже літав у Грузію досвід переймати. Повернувся назад у Київ, зітхнув з полегшенням: не таке нам потрібно, все повинно бути по-нашому, бо пропадуть високопосадовці. Чим же харчуватися будуть?
Дивився Янукович на то все наче розплющеними очима, а вгледів щось не багато. По-перше, пообіцяв гарант подумати над сінгапурським способом забезпечення громадян житлом. Адже в країні вже 90% населення отримало державне житло завдяки довгостроковому кредитуванню. І переважно це були трьохкімнатні квартирі. Ну, подумати, повивчати – це, Вікторові Федоровичу під силу, ніхто не сумнівається. Ще пару повітряних комісій для вивчення можна створити завжди.
Як кажуть, кожен бачить те, що йому «болить». Захопився наш гарант непотичною ідилією в Сінгапурі (дружньо-сімейними відносинами у владі) . «Для нас, - ділився сокровенними мріями президент, - найважливішим був візит міністра-ментора пана Лі осінню минулого року. Прем`єр-міністром Сінгапуру працює його син; його близький друг працює Президентом – і в цілому тут є така потужна команда, яка протягом багатьох років показує позитивний результат». А в самого Віктора Федоровича син – всього-на-всього в парламенті на кнопки тисне та роздруківки поміж «регіоналами» роздає... Чому ж так сумно, Віктор Федорович, непотизм у владі розвивається хорошими темпами, це ж всього перший рік, а досягнення значні!
Та геть рожеві окуляри – спостерігаємо звичайну робочу поїздку, яка по суті не принесе дивідендів та перспектив для української економіки. Якщо Янукович десь і буває на таких от зустрічах, то українцям нічого крім чергового кредиту не варто чекати. Поговорив собі, набрав на наші плечі кредитів. Нам відробляти, а олігархам з Партії Регіонів - перспективи... І навіть це не факт – сподвижницькі поривання гаранта щодо співпраці з країнами Сходу вже проявили свою «результативність». Достатньо згадати домовленості з Китаєм, яких Янукович «досягнув» ще у вересні минулого року. Гарант так і не подбав про держгарантії, отож, ініціативи отримання кредиту від Китайський банку розвитку і індустріально-комерційного банку Китаю на суму в 1 млрд. дол. застопорилися одразу після повернення Президента в рідні краї, де Янич одразу заглибився у інвестування Межигірських угідь.
Якщо влада і займеться корисними речами, швидше за все це буде спорудження залізничного сполучення Кабмін-Межигір`я з кольоровими паровозиками для дітей і племінників президента. Сінгапур аля-Янич – це донецький клан, очищений від корупції у сімейних відносинах. Для цього треба на рівні державного строю побудувати \"величезну огорожу\" для можливості узурпації \"корита\". Тоді буде шанс, що \"корито\" буде розподілене між «регіоналами» більш-менш рівномірно. І держзамовлення на нові «нари» для збіднілої опозиції, яка становитиме 90% населення. Звісно, дотації для стражденних по 100 гривень «на рило». За років 20 Україна справді уподібниться до Сінгапуру, втративши усі ресурси, тому зароблятиме тільки транспортуванням емігрантів. А ось і сфера, яку не обов`язково глобально змінювати – свободу слова потрібно лише трішки «підкрутити». Отож, чекаємо нової версії Конституції – можливо вона усміхнеться нам розкосими нововведеннями, неначе примружуючись від сліпучих перспектив.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Янукович,Сингапур
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.