Шкільна стрілянина по-Українськи

30 березня 2011, 10:34
Власник сторінки
Художник
0
558

Чому школярі беруть у руки зброю і, що саме головне… де?

Мода видать пішла така. «Бєз пушки нікуди. І на діскатєку, і на разборки, і ва-ащє в школу». Щось десь не так і - «бац» - дуло пістолета, прямо в обличчя. І не важливо хто ти і звідки. «Пуля рєшаєт всьо». Це таке собі житьо на грані… пострадянський синдром, «ліхіє дівіностиє» дають про себе знати…
Не вже тільки за допомогою зброї школярі українських шкіл можуть вирішити свої (?) проблеми? Що не повнолітніх

спонукає до насильства? Ба! – навіть, до злочину…
- Він просто взяв пістолет і почав стріляти… - важко повірити. А на питання: «Хто винен?» - знайдеться безліч відповідей.

Коментар на стрілянину у Вінниці (січень 2011 року):
У кожного вчинку є дві сторони медалі і дві різні думки протилежних сторін. Почитайте в неті, як старшокласники (і хлопці і дівчата) виясняють стосунки і б’ються в школі і з якими наслідками в інших містах України. Напевно таки довели ту дитину, що він почав стріляти. В школі завжди сила на силу, згадайте своє навчання. А слабшому треба або голову опустити і спину зігнути, або захищатись, хто як вміє. Батьки звичайно винні, уваги не приділяли; педагоги теж, бо в стінах школи вони мають контролювати ситуацію. БО ВСІ УЧНІ - ЦЕ НАСАМПЕРЕД ДІТИ.
Ось ще один коментар на цю ж тему:
Я відстоюю думку, що школа ніякої вини у цій ситуації не має, адже у ній вчаться тисячі дітей і згоден з тим, що в першу чергу винні батьки, які не звертають на своїх дітей уваги, і замість турботи, відкуповуються від них грошима. А якщо школа у чомусь і винна, то тільки у тому що держава не може забезпечити її гідного функціонування.

А якщо подивитись в корінь питання. Насильство, тим паче шкільне було завжди. Воно присутнє ТУТ-І-ЗАРАЗ. А причини?...

Конкретний випадок, що стався на початку березня цього року. «У місті Любомль, що на Волині, старшокласник влаштував стрілянину з пневматичного пістолета в одному з професійних ліцеїв міста. В результаті шестеро юнаків поранено» - цитата з ГАЗЕТИ ПО-УКРАЇНСЬКИ. Причини!?
Ось Житомир (лютий 2011 року):
…чотири дев'ятикласниці жорстко побили восьмикласницю, дівчина була госпіталізована з черепно-мозковою травмою. Як повідомляється, бійка виникла між дев'ятикласницями та дівчинкою на рік молодшою у шкільній вбиральні. За словами потерпілої, конфлікт виник, бо старшокласниці насміхалися над нею, а вона намагалася це припинити. "Так як-то на мене дивилися, обговорювали, я просто сказала: "повилазить", і все", - розповіла дівчинка. Старшокласниці, за її словами почали вимагати в неї стати на коліна і просити пробачення на очах в інших учнів. Потім восьмикласницю почали бити кулаками по голові, по шиї, намагалися бити колінами. Дісталося і ще одній восьмикласниці. В результаті дівчинка, яка намагалася принизити глузування з себе, опинилась у лікарні у стані середньої тяжкості. В неї була діагностована черепно-мозкова травма, струс головного мозку, забій м’яких частин потилиці і шиї. Натомість класний керівник дев'ятикласниць захищає своїх учениць та каже, що батьки, ображених дівчат, роблять із мухи слона.

Дивина! Правда?

Висновки робіть самі.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.