М.В.Вишиванюк: "Працевлаштую кожного..."

07 квітня 2011, 11:40
Власник сторінки
журналіст - блогер
0
1230

Переглядаючи новини по ТБ (що останнім часом роблю дуже рідко з об’єктивних причин), натрапив на сюжет про обласну конференцію івано-франківської Партії Регіонів.


Не можу передати словами свого зніяковілого подиву. Голова ОДА і один із ключових «регіоналів» області Михайло Вишиванюк з високої трибуни обурювався тим фактом, що серед однопартійців, виявляється, є безробітні. (Невже?!.) І одразу ж, наказавши підлеглим підготувати відповідні списки безробітних, видав феноменальне: «Ми повинні працевлаштувати кожного члена Партії Регіонів».

Можемо нарешті радіти появі політичної сили, яка пропонує конкретні кроки щодо подолання безробіття в країні. Як Вам нове гасло на великому біг-борді: «Працевлаштую кожного!», – а внизу маленькими літерами продовження: «Тільки для членів ПР». Не перестаю дивуватися таким словам нашого прикарпатського «колгоспника» і припускати, що ж за ними криється?..

Працевлаштувати – не означає забезпечити гідні умови існування (зауважте, існування, а не життя, про останнє 99% українцям і мріяти зась). До речі, раби теж у свій час були достатньо працевлаштованими...

Я вже й не знаю, що потрібно пообіцяти простій людині, щоб вона знову повірила цим пройдисвітам з великої дороги, які невтомно «покращують» наше життя вже сьогодні. А повірити їм люди просто зобов’язані, адже М.В.Вишиванюк під загрозою звільнення пообіцяв Гаранту 70% підтримки прикарпатців на наступних президентських виборах. Час іде, скоро уже треба буде думати, як за «базар» відповідати перед «високоповажним» донецьким товариством.

Ще одну цікаву річ сказав голова ОДА: «Деяких безробітних «регіоналів» візьмемо на державну службу». Чому б не взяти?.. В області успішно відбулося скорочення держслужбовців, тепер можна і однопартійців приймати на їх місця. А процедура в центрах зайнятості населення виглядатиме наступним чином: прийшов безробітний до спеціаліста, почув фразу: «Вакансій поки-що немає», витягнув «регіональний» партквиток й одразу з-під столу зявляється додатковий списочок із перспективною роботою для своїх.

В народі також кажуть, що керівникам державних та комунальних підприємств, установ і організацій заборонили самостійно здійснювати прийом на роботу нових працівників, а виключно через центри зайнятості, ефективність роботи яких й до того викликала чимало запитань.

Губернатор собі говорить, а в цей час бідність і безробіття, – дві соціальні катастрофи, – крокують поруч майже з кожним українцем. Свідомо знищені зародки «середнього класу» – надії на краще майбутнє держави. Хоча він досить скоро може штучно сформуватись із вірної челяді можновладних царьків. Більшості українців така перспектива не загрожує. Але я все ще продовжую сподіватися, що ми – свободолюбива нація, гідна кращого життя.

Насамкінець, одне запитання, одна задачка і одна корисна формула для голови Івано-Франківської ОДА М.В.Вишиванюка.

ЗАПИТАННЯ: чим безробітні «регіонали» особливіші, кращі за безробітних «нерегіоналів»?..

ЗАДАЧА: скільки часу (у годинах) перебував би на посаді можновладець такого рівня, якби наведену вище фразу почули від нього в цивілізованій країні («бананові» величини не враховуються, тому можуть бути проігноровані)?..

ФОРМУЛА подолання безробіття в окремо взятій «банановій» Україні: усі безробітні українці вступають до лав Партії Регіонів і стають працевлаштованими.

 P.S. «Ура чомусь кричати не хочеться...


Василь Байка


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.