Лукашенко гавкнув на Януковича зі своєї конури.

29 квітня 2011, 10:21
Власник сторінки
Головний редактор політичного порталу і газети Тарасова ПРАВДА
0
650

Без сумнівів, 75% українців радісно розділили хамський випад Лукашенка в сторону Януковича. Хто ж не погодиться з тим, що наш Президент — головний кровосіся України, і порівняння із паразитарною комашиною істотою у “голові” держави — дуже вдале.


Без сумнівів, 75% українців радісно розділили хамський випад Лукашенка в сторону Януковича. Хто ж не погодиться з тим, що наш Президент — головний кровосіся України, і порівняння із паразитарною комашиною істотою у “голові” держави — дуже вдале.

Ось вона — обіцяна міцна дружба з Росією. Партія Регіонів, яка виступала як проросійська політсила, за рік домоглася “прохолодних” відносин як із Путіном, так і з Білоруссю. А як усе гарно починалося.. Досить тільки згадати, як Лукашенко відгукувався про Ющенка, коли він був президентом: \"Те, що Ющенко зробив для Білорусі, не зміг зробити ні один президент, навіть російські політики. Він просто рвав на собі сорочку в Європі і Америці, захищаючи Білорусію...” Тимошенко не так пощастило: “просто сучка, що наїлась бліх”. Зате на Януковича “бацька” покладав великі надії, пророкував “прекрасну дружбу” і тд. Погаркалися голова колгоспу і завідувач гаражу. Нічого, згодом разом бахнуть і знову буде мир.

Такого сусіда потрібно брати його тою ж зброєю — дешевими емоційними трюками. Тут не подіють факти і тонкий дипломатичний підхід - не ті цінності. Образився, немов налякане щеня, й обгавкав усіх і вся, окрім свого господаря: Кремль хоч і не гладить по голівці, та залишається ледь не останнім білоруським союзником.

Обвинувачуючи у “вошивості”, білоруський президенгт не бачить власного поліна у оці. У фразі відображається власна “вошивість” Лукашенка, так як за його діями відчутні впливи Росії. А бути маріонеткою Путіна — не рівня звичайній політкоректності України.

Образа президента Януковича насправді є образою держави Україна. Як і кожен європеєць сприйме вислови Лукашенка “про биків і козлів” особисто.

Українці досі переконані, що Білорусія — наш цінний і відданий партнер, (пріоритетний?). Адже це братня країна, сусід. Однак згадайте: хіба насправді розумно заводити бізнес із друзями та близькими? Дружбі тоді кінець, коли є комерційний інтерес. Часом найближчі люди можуть круто підставити, якщо вони щей майстерні маніпулятори.

Так чим нам дорогоцінний такий партнер як Білорусія? Кинули нас із договором про кордони, кинули із можливістю продавати електрику в Прибалтиці, є підозра, що кинули з прокачуванням нафти по трубопроводу Одеса-Броди. Спершу наобіцяв Лукашенко навантажити нафтопровід Одеса-Броди: країни підписали договір про постачання 4 млн. тонн нафти. А коли отримав розійську нафту на 3 долари дешевше — одразу забув про договори.У результаті, за підсумками першого кварталу 2011 року \"Укртранснафта\" скоротила транзит нафти на 6% - до 4,7 млн. тонн і за підсумками року ризикує повторити торішній антирекорд - падіння транзиту нафти на 30%, в порівнянні з 2009 роком. Він просто використав Україну в момент, коли трохи погаркався з Росією.

Ситуація ускладнилася, коли Євросоюз висунув вимогу Україні не приймати Лукашенко в квітні в Києві на днях пам\'яті трагедії на Чорнобильській АЕС. Україна не відмовила Лукашенкові, усі чекали його приїзду на юбілей трагедії. Не запросили білоруського президента тільки на конференцію, яка відбулася раніше, і на якій був присутній Баррозу. Лукашенко був запрошений на поминальні церемонії з нагоди 25-ти річчя чорнобильської трагедії і міг би достойно приєднатися до українського та російського президентів. Однак він вибрав провокативне хамство і уникнення відповідальної поїздки замість того, щоб віддати шану загиблим разом із главами держав, які постраждали.

На самій церемонії Азаров заявив, що на ліквідацію наслідків трагедії на ЧАЕС і різноманітні пільги чорнобильцям Україна щорічно виділяє 10% бюджету. Тоді як сама ЧАЕС зірвалася тоді, коли України ще не було, а було СРСР — колишні союзні республіки теж несуть відповідальність. Однак “процвітаюча” Білорусія навряд в змозі чимось допомогти.

Якщо порівняти вигоду для Україна від обох сторін такої дилеми - від Євросоюзу ми отримали у десять разів більше. Київ зібрав 550 млн. євро на \"чорнобильські проекти\", а за рік прокачування нафти для Білорусі Україна могла отримати близько 40 млн. євро. Тобто Янукович віддав перевагу дружбі з ЄС. І це вигода не особисто Яника, це - в інтересах кожного українця. Адже Європа дає на спорудження саркофагу реальні гроші, і цим запобігає новим трагедівям на ЧАЕС. Фактично для білорусів ці кошти теж важливі. А якщо Лукашенко дозволяє собі відверто ображати Баррозу і представників ЄС — вони мають право на повагу до себе у відповідь на повагу до нас.

Лукашенко нічого не хоче робити для того, щоб демократизувати Білорусь, і в той же час хоче, щоб до нього ставилися так само, як і до всіх європейських лідерів. Позиція ЄС і Україна повинна бути спільною: ми не можемо дозволити Лукашенко недемократичний режим в Європі навіть заради братнього для нас білоруського народу..

Персональна демократія у “бацьки” - це коли він може висловлювати будь-яку власну думку, і вирішувати, яке життя для білорусів нормальне, яке — ні. “Є дві думки — моя і не правильна”. Вигідна демократія в Лукашенка - власна свобода слова і кривава розправа з опозицією яка прийшла на демонстрації. В Україні би таку демократію — Янукович заговорить зековським жаргоном і його відповідь будн більш зрозуміла президентові Білорусії. Яник і про козлів поговорити вміє, і про лохів. Ніхто в тому сумнівів не має. Однак Президент України має армію радників, які навчають Янича, як має поводитися людина на такій посаді. Взяти би Анну Герман, загорнути в подарунковий папір і надіслати братній державі. А то ж пропадуть білоруси, скоро ні одної дружньої держави не залишиться у них.

“Ще глибще у міжнародну ізоляцію” - чіткий девіз Лукашенка. Янукович вшивий, Європа — голубятня. Перепалки з Росією не припиняються. Так і сидить “бацька” на задньому дворі Європи і тявкає!

Джерело: Чорноіван Тарас \"Тарасова Правда\" www.taras-ua.com

http://taras-ua.com/index.php?option=com_k2&view=item&id=7003:Lukashenko_gavknuv_na_IAnukovicha_z%D1%96_svo%D1%94%D1%97_konuri_&Itemid=135
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.