Театральна вистава-акція "Привид сміттєвих звалищ бродить по місту!"

04 травня 2011, 16:08
Власник сторінки
политик,философ
0
585

Вплив на владу.

Незважаючи на те, що на перший погляд наше місто здається чистим, особливо в центрі міста, проблема сміття для міста Луганська залишається актуальною.



У рамках проекту "Академія практичної адвокації" соціально активні молоді люди провели театральну виставу-акцiю "Привид сміттєзвалищ бродить по місту!".

Акція відбулася 14 квiтня 2011 року на площі ВВВ бiля пам’ятнику Тарасові Шевченку.



Дія відбувається в нашому місті. Привид сміттєзвалища бродить по місту. Він вибирає наше місто тому, що йому тут комфортно. Між підприємствами, підприємцями та екологічними службами складаються корупційні відносини. Бізнес «кладе в кишеню» чиновнику екологічної служби хабара, щоб той не турбував його зайвий раз.

«Народ» намагається зрозуміти, чому ніхто не зацікавлений в чистоті міста.

Ведучий коментує проблему сміття і сміттєвих звалищ у місті Луганську.

«Народ» намагається навести порядок (проводячи суботники та іншого роду заходи щодо очищення вулиць від сміття).

Ведучий намагається мотивувати «народ», щоб той сам став контролювати навколишню ситуацію: з чиновниками і недбайливими співгромадянами. Ведучий коментує ідею про «суспільний екологи».

Мета акції - звернути увагу на те, що вирішити проблему сміття повинні і влада, і народ, а саме: розставляти по місту максимальну кількість урн і сміттєвих баків, вивозити і прибирати сміття вчасно, не кидати повз урни сміття, не влаштовувати стихійні звалища.

«Під відкритим небом ми розіграли театральне дійство, завдяки якому, ми хотiли, щоб влада та народ подивилися на себе з сторони. Граючи весело і вільно цю виставу, ми намагалися, щоб наша гра була глибоко осмислена глядачами», - прокоментувала подію Наталія Тіхонова, одна із організаторів заходу.

«Громадський еколог-це можливість контролювати виконання зобов'язань підприємцями з прибирання території, прилеглої до підприємства» - озвучив ініціативу активістів Антон Носов. Його колега Олексій Біда додав: «Це можливість законними методами навести порядок на своїй вулиці, у своєму кварталі ».

А Дмитро Марченко, виконавець ролі «Народ» у своєму коментарі поставив акцент на тому, що, «якщо ми хочемо очистити місто від сміття, то нам потрібно почати з себе, зі свого двору, зі свого кварталу ».

Далi буде.




***

Довідково: Всеукраїнський проект «Академія практичної адвокації» реалізується командою ВМГО «Демократичний Альянс» у рамках програми “Об’єднуємося заради реформ” (UNITER), що виконується Pact в Україні за підтримки Агентства США з міжнародного Розвитку (USAID).
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.