Після прочитання спалити.

10 травня 2011, 20:39
Власник сторінки
ЧП
0
538

CIA Officer: Uh... CIA Superior: Not to do it again. [pause] CIA Superior: I don't know what the fuck it is we *did*, but... (Burn After Reading)

Львів прославився.
Протягом 8-10 травня Львів святкував день міста. Але жодні фестивалі, концерти, пиво, солодощі і т.д. не змогли "переінформувати" всім відомі події. Переповідати їх не потрібно - хто хотів, той побачив.
Стандартні запитання, хто винен, що робити, кому вигідно. Відповіді - строго IMHO (тобто, по-моєму)
Хто винен?
Я був би схильний послухати Тимошенко і вважати навпаки. Тимошенко сказала, що винен... (сюрприз!!!) - Янукович. На підставі цього, з Януковича можна було би всі звинувачення знімати. Герман (ПР) звинуватила Тимошенко. Представники "Свободи" звинуватили "Родіну" у провокації, "Родіна" звинуватила "Свободу" в "нєуваженії памяті прєдкав" і т.д. По великому рахунку, одні, з мовчазної підтримки своїх ляльководів, - спровокували інших. З ляльководами своїми. І чи не одними і тими самими.
По мірі взаємних прєпіраній згадувався фільм "Burn After Reading", де ФБРівці, після різних дурацьких заворушок, співпадінь і ніким не контрольованих випадів, сидять за столом і думають як не повторити те, що відбувалось і що власне відбувалось?
Претензій до "Родіни" особисто в мене нема. Не можу мати претензію до банди імбіцилів. Які ще й до того прикриваються ветеранами.

Претензії до "Свободи" є. Маю всі підстави вважати, що головною метою їх був банальний тупий піар. Як про туриста, котрий заблукав у лісі і кричав, щоби його почули. Вийшов медвідь і каже: "тебе почули - тобі легче?"
Якщо ви ставили за мету не пустити цих "дєятелів" до Львова, могли акуратно зустріти їх по дорозі (в поїзді, маршрутках чи т.п.) розділити на дві групи і старих відправити додому, а молодих - ну, скажімо, теж додому.
Ні, вам захотілось бути почутими. Вас почули.

Кому вигідно?
Не хочу про це думати, тому що варіантів вже набралось сотні. І про владу, котра вкотре розділила народ а заодно відволікла від гречки/цукру/податків/зарплати/азарова і про вєлікую атчізну з її вєлікімі лідєрамі і т.д.
Вигідно і двом безпосереднім учасникам, про котрих знову заговорили.
Набагато цікавіше кому невигідно. А от невигідно виявилось і Львову і львів"янам. І країні в цілому. На наступних виборах відеоряд з цих подій обов"язково використають і не один раз.
Ні для інвесторів, ні для туристів ці події добрим знаком теж не стануть.
Ми не виграли. Це точно. Я вважаю це великим-великим кроком назад. На жаль.
(Єдиний плюс, що Тягнибок в другому турі з Януковичем не буде. Напевно.)

Що робити?
Фіг його знає. Те, що це не остання провокація - 100%
На жаль те, що сталось, показало, що на червону шмату львів відреагував неправильно. Як правильно - особисто я не знаю. Результатом правильної реакції мало би стати небажання повторювати це.

PS: Ніяка політика не може виправдати ідіота, що піднімає руку на стару людину. Ніякого політичного забарвлення.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.