Павло Хазан: Україна має бути в Європі не тільки географічно, але і політично

26 травня 2011, 20:51
Власник сторінки
громадський діяч, еколог
0
653

Партія Зелених України є членом Європейської Партії Зелених (European Green Party), що має одну з найпотужніших фракцій у Європарламенті. ПЗУ - єдина партія в Україні, що є членом Європейської партії.


В минулому році ми брали участь у розробці макроекономічного розвитку Європи в рамках Нового Зеленого Курсу — політичної програми Європейських зелених, що вперше була запропонована напередодні останніх виборів до Європейського парламенту та отримала підтримку громадянами країн Європейського Союзу. Зараз продовжується робота над іншими блоками Нового Зеленого Курсу.

Суть програми полягає в тому, що основою сучасної європейської економіки має стати концепція сталого розвитку, рівноправ’я між розвинутими країнами та тими, що розвиваються, а також рівні можливості теперішніх та прийдешніх поколінь, гендерний баланс, солідарність та духовність. Ми впевнені, що Новий Зелений Курс має стати основою зеленої стратегії в Україні на всіх рівнях.

Розвиток зеленої макроекономічної політики, де перший крок – це зміна головного макроекономічного показника, а саме — валового внутрішнього продукту (ВВП). Недоліком ВВП є перш за все те, що він не є інтегральним показником благополуччя країни. Таким чином країни, основним джерелом доходів яких є виробництво зброї, або інтенсивне використання вичерпних ресурсів (газ, нафта, вугілля) чи атомної енергії, будуть першими за показником ВВП, але будуть перебувати позаду за інтегральним показником розвитку людини (human development index).

Ми впевнені, що Україна має бути в Європі не тільки географічно, але і політично. Отже Європейська Партії Зелених формує нову зелену політику в Європі, що в найближчій перспективі має стати основою для управління в ЄС. Партія Зелених України є частиною цих процесів та провідником Нового Зеленого Курсу в Україні.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Хазан,Khazan
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.