Як треба змінити законодавство про вибори?

01 червня 2011, 14:04
Власник сторінки
хакер, каратель
0
797

Цікаво, хто як думає, яким має бути виборче законодавство?

Нещодавно, нас знов порадували перспективою змін виборчого законодавства. Основні моменти нового законопроекту про вибори до Верховної Ради це заборона участі у виборах блокам, змішана система і 5% прохідний барєр.

Тому мені цікаво, а якою має бути система виборів в раду на думку відвідувачів цього сайту?

Моє бачення основних моментів виборчої системи, це:

1) Введення вікового барєру для людей похилого віку, а саме заборона участі у виборах людям старше 70 років. Щоб отримати право після 70 років, треба скласти іспит на елементарне знання, наприклад політичних партій, географії і історії. Підтверджувати право треба кожні 8 років.

2) Виключно пропорційна система.

3)Відцоток голосів проти всіх не розподіляеться між переможцями. За цим відцотком залишаються порожні місця до наступних виборів.

4)Імперативний мандат. Депутат може бути виключений з фракції  за рішеннях 2/3 її членів, але лише за порушення основних програмних пунктів патртії, які вона декларує і реєструє в ЦВК до виборів.

5) Створення нових фракцій в Раді заборонено, як і перехід депутата з однієї фракції до іншої. Не подобається політика партії депутатське посвідчення на стіл.

6) Прохідний барєр 2 %, що буде сприяти проходженню молодих політ. сил.

7) Заборона політичної реклами на телебаченні, радіо, та бігбордах. Лише у спеціально відведений час в однаковій кількості для всіх учасників.

8) Обовязковість дебатів, у разі відмови від участі знімати з участі у виборах. А також заборона під час дебатів читати або використовувати тех. засоби для отримання зовнішньої інформації. 


Отже пишіть ваші думки, тільки будь ласка конструктивно.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Выборы,депутаты,Рада,законодавство
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.