Конституційний Суд, як індикатор брехні

17 червня 2011, 17:45
Власник сторінки
Понт Аксінський
0
13

Комуністи попалили регіоналів.

Напевно, небагато лишилося тих, хто вірить, що у нас суди самостійні і не підзвітні, а особливо Конституційний Суд. 

Хоча, президент Янукович та його команда неодноразово заявляли пресі (нашій та іноземній), а також різним міжнародним інституціям, що судова гілка влади у нас не зазнає жодного їхнього впливу. Статистика того, що всі суди включно з Конституційним, починаючи від відміни Конституції, закінчуючи справами по львівських подіях і розглядами справ Луценка та Тимошенко послідовно видають рішення "потрібні" ПР, заперечувалася тим, що "ну такий закон, все в межах закону". 

Міф про непідзвітність судової системи сьогодні розвіяли, навмисне чи випадково, парламентські "друзі" Партії Регіонів - комуністи.

Як відомо, сьогодні КС прийняв очікуване/неочікуване рішення про відміну закону, який зобов'язував вивішувати червоний прапор. 

На тому й скінчилося б, якщо б не цікава реакція комуністів. Обурені цим рішенням, вони заявили, що будуть розглядати питання про вихід з коаліції. Фарс це, чи ні - не так важливо. За законами логіки постає питання - на кого вони образились? Якщо на КС, то до чого тут коаліція? Чим винна Партія Регіонів, яка не має впливу на суди? Очевидно, що таки має, якщо їх парламентські поплічники прореагували так жорстко, інакшого пояснення знайти важко. Отож, саме ПР дала наказ відмінити дію даного закону. 

Продовжу ланцюжок. Якщо ПР спочатку приймає такий закон, а менш ніж за місяць дає наказ скасувати його... В чому сіль? А отут ще чіткіше проявляються події у Львові. Закон приймався задля конкретної мети, конкретної події. Це другий міф про непричетність влади до "безобразія", який одним махом розвіяли комуністи.

Залишається питання, наскільки реальні погрози комуністів про вихід з коаліції? Сумніваюся, що реальні. Від "кормушки" так по дурному не йдуть, тим більше, коли коаліція з урахуванням "тушок" буде і без них. Скоріше, це початок боротьби перед парламентськими виборами, накручування балів. В будь-якому випадку, комуністи сьогодні підклали своїм сусідам по парламентській залі таку собі червону свиню.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Партія регіонів
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.