Українець, росіянин, хохол, москаль

20 червня 2011, 12:58
Власник сторінки
Понт Аксінський
0
51

Хто це?

У світлі українсько-російських відносин та їх обговорень на вулицях та в інтернеті можна наслухатися (начитатися) різних слів. Кожне слово має якесь історичне підґрунтя, але, як на мене, це абсолютно не важливо. Важливо, що саме кожен розуміє під цими поняттями в даний час. Адже від цього залежить рівень суспільної терпимості. Тому, етимологію та визначення словників відсуну на другий план. Що означають ці слова особисто для мене:

 

УКРАЇНЕЦЬ – поняття, яке абсолютно не пов’язане з національністю та мовою людини. Українцем може бути будь-хто, навіть франкомовний таджик, якщо він поважає історичні, традиційні, культурні надбання цієї країни. Українець – це той, хто бажає розвитку країни, як цілісної самодостатньої і повноцінної одиниці серед інших країн. Для розвитку цієї країни він готовий працювати і допомагати, чим в змозі.

 

РОСІЯНИН – все те ж саме, що й українець, з тією різницею що росіянин «вболіває» за іншу країну – Росію. Часто можна помітити вороже сприйняття до росіян, буцімто вони проти нас. Але це смішно. Вони не повинні бути за нас. Вони мають свою державу і переживають за її розвиток, за майбутнє своїх дітей в цій державі, за соціальні досягнення. Це – нормально.

 

ХОХОЛ – взірець такого собі недолугого «українця», який нічим не заморочується. Таку людину цікавить виключно щось розважальне по телебаченню і дешева ковбаса в сусідньому магазині. Людина позбавлена будь-якого інтересу до самоідентифікації і сама вважає себе хохлом. Єдиний життєвий принцип: «я хохол, ну і шо?». Або й взагалі не заморочуватися над цим питанням. Бажання дешевої ковбаси сильніше за розуміння того, що дешева ковбаса не буває сама по собі.

 

МОСКАЛЬ (або більш образлива форма «Кацап») – тут знову, як і у всіх попередніх поняттях, немає нічого національного чи мовного, насправді. Адже «москалем» може виявитися чуваш чи черкес, наприклад. Москаль – це людина, яка теж має бажання розвивати державу Росія, однак, на відміну від росіянина, не ставить для себе якихось моральних обмежень. Якщо росіянина цікавить розвиток своєї країни в межах норм моралі та етикету, без утиску прав інших, то «москаль» діє за принципом досягнення мети будь-якими цілями. Права та інтереси інших його не цікавлять, навіть, якщо вони не заважають розвитку Росії. Якщо з них можна видобути користь, то діяльність буде спрямована у цьому руслі. На відміну від «українського» хохла, особи пасивної та інертної, «російський» москаль відзначається активністю та наполегливістю.

 

Цікаво було б порівняти своє бачення з думками інших людей.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Росія,Україна
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.