Родя Поттер і Снігова Королева

19 липня 2011, 20:34
Власник сторінки
журналіст, волонтер, видавець, голова Білоцерківської "Просвіти"
0
667

Цей детективний серіал з елементами містики та комедії вже близько місяця могли спостерігати глядачі України.

Родя Поттер і Снігова Королева

 

Цей детективний серіал з елементами містики та комедії вже близько місяця могли спостерігати глядачі України. Користувався він шаленою популярністю. Навіть „Твін Пікс” на українських теренах дивилися з меншою увагою. На жаль з недавніх пір це захоплююче та повчальне дійство можна переглянути лише уривками і лише в Інтернеті.

Дійові особи серіалу: Родя Поттер – молодий, але амбітний суддя в окулярах, дуже схожий на героя голлівудського блокбастеру. Він несе на собі тягар правосуддя і мітку в вигляді нервового тіку.  Снігова Королева – жінка в розквіті життєвих і творчих сил, яка уособлює всіх пригноблених і несе на собі тягар відповідальності. Синій Лорд – чоловік в розквіті життєвих сил, який уособлює покращення життя вже сьогодні, не несе на собі абсолютно нічого, але його тінь невидимо присутня всюди. Сині Сили – частина електорату, яка підтримує Синього Лорда і слухняно виконує його вказівки, несуть на собі гучномовці з бравурною музикою. Білі Сили – та частина народу що прокинулася, несе на собі гасла з закликом до справедливості. Місце дії – столиця центрально-європейської країни, храм правосуддя.

         Сюжет простий і водночас складний, як життя. Простоту його можна виразити словами іншого легендарного персонажа: „Вор должєн сідєть в тюрьмє!” Ці слова рефреном повторюють Сині Сили під виразне диригування васалів Синього Лорда. Білі Сили вірять в слова „Справедливість є! За неї варто боротися!” І вони борються, не зважаючи на витрачений час, втрачені прибутки і неясні перспективи. Хоча останні то якраз дуже виразні – це дійство має стати лакмусовим папірцем, який покаже спроможність захисту будь-якої людині в суді. Сьогодні на лаві обвинувачених Снігова Королева, за якою є Білі Сили, є популярність, відомість і авторитет. Вона налаштована рішуче, вона бореться, вона кидає звинувачення в упередженості щодо неї в обличчя судді і обвинуваченню. Іноді це виглядає екстравагантно, але не дай Боже комусь долю опинитися на її місці. Захист виглядає дуже мляво, але можливо це тому, що суддя Поттер доволі кваліфіковано водить його по колу. Когось вижене з зали, обвинувачену теж видалить, погрожує карами юридичними. Він знає майже все і думає, що й решта мають такі самі надприродні здібності, або в них є чарівна паличка. Наприклад, новому захисту дав для ознайомленню з справою три доби. Обсяг всіх томів кримінальної справи становить близько 5000 сторінок. Дякувати ще, що за оплески в нас тільки видаляють з зали суду, а не тягнуть в суд. І це все відбувається під невсипущим оком Лорда.

         Можна лише гадати, чому не реалізовувалися гасла „Бандитам – тюрми!” і „Зека – на нари!”. Над цим питанням, напевно розмірковують колишній очільник МВС, сушить голову Снігова Королева, чухає щось собі Помаранчевий Король, що виявився голим. Але нам варто дати відповідь собі, як розвиватимуться події далі – чи буде торжество справедливості і права, чи „кіна не буде…”

        

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.