З чого починати відео виробникам?

09 серпня 2011, 11:50
Власник сторінки
Директор з розвитку бізнесу та стратегії маркетингу відео виробничої компанії "Каталонія" media group http://catalonia.com.ua
0
1036

Досвід – це успіх. Мій успіх кліпмейкерства і відео виробництва у тому, що я Каталонець – каже Антоніо (Аntoni Sole, кінопродюсер, сценарист, режисер кліпів світових зірок Шакіри та Іглесіаса, ін. св

Він починав свою компанію, яка зараз творить відео для світових зірок близько 12 РОКІВ ТОМУ із виробництва контенту для кіно і музики. За цей час вдалось відзняти 25 фільмів, з якими вони «відїздили» по НАЙВАЖЛИВІШИХ фестивалях у світі, були у Каннах, Берліні та Венеції, сподівались на те, що поступово стануть «видимими». Україна має кращі умови, бо може творити психологічно проникливе відео і до цього не вкладаючи великих коштів перемагати - Крос (Марини Вроди).

Антоніо тепер продає свої фільми по УСЬОМУ СВІТу. Але в Європі зв'язок між фільмами та кліпами, будь яким відео набагато міцніший ніж в Україні.

Музичне ВІДЕО – мистецтво куди складніше ніж творення фільмів, так каже Антоніо. Зараз він має честь брати участь із деякими з найбільш Відомих митців у світі в створенні відео-продуктів. Аntoni Sole: «Творити якісну картину - це також означає мати можливість « пов'язатися» і працювати з людьми, які є світовими знаменитостями (CELEBRITIES) як RAFAEL NADAL, які є метрами у справах які роблять, тому передають всій досвід і відчуття куди яскравіше.


Що бракує нашим кліпмейкерам? Основна ідея відео-продукту, який очікує «народ» крім якості зображення на європейський манер і стандарт повинна бути: «отримати шлях до Європи українським артистам». Антоніо дивився багато українського відео кліпів, ми присилали кращі і показували як це робиться тут в Україні, і вони дуже якісні і мають високу технологічність, застосовані чудові спецефекти і монтаж, але вони не відомі за кордоном тому що не використовують світових стандартів естетики. Я впевнена, що 25 серпня, ті хто приїдуть до нас назустріч, зрозуміють, чому саме це є головною темою, центральною проблемою. Тобто як міняти українському відео варто міняти естетику, щоб вони змогли зайти у міжнародний ринок. Міняти не на нові віяння, які хтось знову подасть там, а ми спробуємо «відтворити».



Зараз у  ВІДЕОвиробництві ПО ВСЬОМУ СВІТУ велетенська конкуренція. Нам добре тут в закритому «саркофазі», який дозволяє творити по своєму і чекати що колись наш креативний підхід зрозуміють, він прорветься крізь «стіну». Конкуренція в Європі зводиться не до бюджетів чи обладнання. Його можна орендувати і не турбуватись за це. Більш-менш всі кліпмейкери в світі використовувати ті ж Techonology, важливо зараз  застосування технології і таланту, на який можна покластися і працювати із артистом в парі. Талант – це цінність, яку шукають скрізь країни і часові межі. Приклад, виготовлення кліпів для Shakira - Loca, або Gypsy, де використано мінімум технічних ноу-хау, знятий марком5, але тут чудова ідея, легке враження і тому висока світова ротація. Shakira - ЦЕЙ відеокліп є ще одним прекрасним приклад простої ідеєю, яка була свіжою і оригінальною, і тільки це може зробити відеоролик «класним» і це підвищує в кілька разів ЧАС перегляду цього відео у СВІТі. 


Використовуючи талант і роблячи свіжі та оригінальні речі можна продавати відео по УСЬОМУ СВІТу - «експортувати» у різні країни і ринки. Європа може дати не лише гроші чи хороші маркетингові зразки промо фільмів, не тільки сучасні технології (до речі програмне забезпечення для Головудських фільмів пише софтова компанія зі Львова), а прямо зараз забезпечити і використовувати найкращих артистів і творців відео У СВІТі музичних кліпів, якщо нам є до цього діло. 


Неважливо, яке відео виготовляється, який це фільм, про мистецтво (La Tempesta, http://www.youtube.com/watch?v=-CKTGIUrzX8) чи історичний (El Destino, http://www.youtube.com/watch?v=4IW5sWfcLZk), комедія (Buna! Ce faci? Trailer oficial, http://www.youtube.com/watch?v=Fodx-hZvohU) – важливо хто робить його і яка душа та естетика вкладена.



Успіх у відеовиробництві – поняття, яке полягає в отриманні великого прибутку. І отримавши те, що запланувала, людина або поринає у вир задоволення, або ж роздумує над подальшим майбутнім. А хтось усе своє життя присвячує творчості і отримує при цьому колосальну славу та світове визнання. У випадку творчого життя, така людина житиме вічно, її Ім'я завжди матиме своїх шанувальників, а творчість передаватиметься з покоління у покоління. Але чекати що щось стане саме по собі славетним – життя забракне. Чому б не пришвидшити процес. Для цього зробимо «коктейль» із досвіду тих, хто творить добре, таких як Аntoni Sole, та перемішаємо із нашими вітчизняними талантами, які тут вже мають ім’я, але бракує досвіду і знаності «там» і спробуємо знімати тут і для себе (створимо фонд під потреби відео-виробництва). І дуже будемо сподіватись на піар від скептиків, бо якщо вони думають над нашою ідеєю – значить вона не така вже і глобальна.

 

Інтерв’ю із Антоніо (кінопродюсер, сценарист, режисер кліпів світової зірки Шакіри, Енріке Іглесіаса та багато інших).

Аntoni Sole: «Я дуже щаслива людина»

– Аntoni, Ваше ім'я уже давно стало славнозвісним. А що для Вас таке успіх? Ви успішна людина?

 Для мене успіх – це підготовка і шанси, які нам дає життя, і які потрібно вчасно розглянути, аби не втратити свій шанс. Усе, що нам дається, дається миттєво. І якщо вчасно не зайнятися улюбленою справою, не зрозуміти, чого хочеш від життя, можна так і залишитися на роздоріжжі роздумів та вагань.

Якщо говорити про мене, так, я успішна людина і дуже пишаюся тим, що я зумів не втратити можливість, яку мені було дано. Усе, що я хотів втілити у життя, я досягнув. І кожного дня я працюю над собою, аби знати, що ще один день я прожив не на марно.

А як Ви вважаєте, хто може називати себе успішним? Що є Вашим стимулом?

– У житті кожного з нас завжди будуть якісь нові плани, якісь нові ідеї, нові можливості, перед людиною відкриватися якісь нові шляхи, які захочеться втілити у життя. Поки людина чогось прагне, доти, я вважаю, вона живе, вона розвивається, доти її ім'я «світить» на земному небосхилі і приносить радість від свого існування. Я є, я живу, я дію, а отже, я щасливий і успішний.

Аntoni, а які згадки у Вас залишилися про дитинство? Що найбільше запам’яталося?

– Я народився і виріс у сім’ї, яка дала мені все для того, аби я зумів рости, розвиватися і отримати від життя все те прекрасне, що було необхідне дитині. Я мав у дитинстві опіку і любов батьків, а також виховання, яке дало мені змогу завжди почуватися людиною з великої літери «Л».

– А що було найголовнішим для Вас у роботі?  

– Я завжди працював для себе. Це було одним із найголовніших принципів, яких я прагнув дотримуватися. Завжди знав, що я працюватиме лише для себе і на себе. Це лише стверджувало моє власне «еґо». Моє прагнення закінчилося тим, що після школи переді мною постав вибір: або поступити в університет, або заснувати власний бізнес. Я вибрав другий шлях і заснував власну продюсерську компанію. Не приховаю, на початках мені було дуже важко, адже доводилося працювати по 12 годин на день сім днів на тиждень. Я працював не покладаючи рук і не полишаючи віри у себе. Полегшення настало тоді, коли мій бізнес почав приносити успіх.

Аntoni, а що було найважчим на початках?

Найважче мені було у адмініструванні, менеджменті компанії. На початках у мене іноді виникали проблеми з працівниками, я не завжди розумів, що потрібно зробити для їхньої мотивації, я не завжди умів пояснити те, що я від них вимагав. Нині я уже впевнено почуваюся. Я умію не лише зрозуміти кожного свого працівника, поцікавитися не лише його робочими досягненнями, а й особистими, умію підтримати і зрозуміти їх. Нині мій колектив – це команда моїх однодумців, які мене розуміють, які мене поважають і яким я віддячую тим самим.

 

– А як Ви відноситеся до ризику?

– Без ризику немає досягнень. Завжди у всьому є щось незрозуміле, і завжди доводиться робити вибір. Я вважаю, що  цього не потрібно боятися, просто треба навчитися цим жити. Якщо хтось розпочинає бізнес, зрозуміло, що ризики, це закономірність, яку потрібно використовувати на свій лад.

Аntoni, а за яким принципом Ви прагнете побудувати власне життя?

– Мій життєвий принцип: ми живемо один раз і в житті не потрібно нічого боятися. Я дуже щаслива людина. Саме усвідомлення того, допомагає мені більше цінувати усі моменти мого життя, яке мені дає доля. Я вдячний Богові за все, що у мене є. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.