Чи можливе використання дирижаблів у військових цілях?

22 серпня 2011, 12:14
Власник сторінки
хакер, каратель
0
1007

Як ПРО-ППО чи артерерію?

Як відомо вже зараз в світі ведутся розробки многоцільових, авіаційних лазерних систем. Перш за все ці системи будуть в ролі ПРО та ППО.

Тож постає питання. Ци доцільно у тиж же цілях використовувати замість літаків дирижаблі?

Отже переваги дерижаблів:

1)велика вантажопідймність, можливість нести великогабаритні вантажі.

2)малі витрати палива, доступність палива.

3)простота конструкції

4)Можливість тижнями знаходитись в повітрі

Хоча є і недоліки, як труднощі з приземленням і проблеми зберігення.

Сучасні дирижаблі можуть нести близько 200-300 тонн корисного вантажу, цього вдосталь щоб нести кілька видів потужного озброєння.

Перше і найголовніше що може бути встановлено це лазерна зброя, хімічний лазер приблизно ж такого зразка як і на американському Боінгу YAL-1. Оскільки технічний прогрес буде йти і далі, то можна з впевненістю сказати, що лазери стануть менш габаритними, та більш сильними. Радіус ураження лазером може бути вражаючим і сягати ,більше ніж 100 км. Що дає змогу знущувати ракети на безпечній відстані і над територією ворога. Також це дасть можливість розміщувати дирижабль на відносно безпечній відстані за лінією фронту.

З такою зброєю дирижабль зможе виконувати функцію як ПРО так і ППО, можна розглядати можливість стрільби і по наземних обєктах. Також доцільним буде розміщення кількох допоміжних лазерів меншої потужності, для знищення ракет ППО.

Друге це рельсотрони. Перевага рельсотронів в швидкості патрону а також в його компактності. Снаряд рельсотрону може летіти зі швидкістю до 10 тисяч м/с, для порівняння початкова швидкість пострілу танку до 2 тис м/с. Таким чином рельсотрон є більш далекобійним та бронебійним, велика швидкість снаряду дає змогу знищувати добре броньовані обєкти. Головний недолік рельсотрону це як і у лазера великі габарити установки.

Трете, для забезпечення додаткового захисту, можна встановлювати на корпус кілька комплексів активного захисту, які сьогодні використовуються на бронетехніці і в змозі знищувати ворожі снаряди на підльоті в радіусі до 25 метрів. Це зможе убезпечити дирижаблі від прамого артилерійського вогню і можливо від ракет.

Таким чином це може буде сильна і страшна зброя, яка може зробити революцію на полі бою, таку як свого часу зробили стріли, порох, чи танки.






Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: дирижабль,лазер
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.