Україна 125-та країна в світі за рівнем економічної свободи

13 вересня 2011, 21:49
Власник сторінки
политолог
0
502

Наші сусіди - Сенегал та Ефіопія. Грузія, Естонія та навіть Росія - далеко попереду

Україна посіла 125-те місце в світі з 141 країни за рівнем економічної свободи - такі попередні дані Рейтингу економічної свободи світу- 2011 - міжнародного дослідницького проекту Інституту Фразера (Канада). У цьогорічному рейтингу Україна покращила свій показник на дві позиції (минулого року ми були 127-мі), але залишається далеко позаду не тільки розвинутих країн Західної Європи, Північної Америки та Східної Азії,  але й колишніх "колег" з Радянського Союзу. Так, Естонія випереджає Україну аж на 110 позицій (Естонія посідає 15-те місце в світі), Грузія - на 98 (27-ме місце в світі), Казахстан - на 69 позицій (56-те місце в світі), Киргизстан  - на 55 (70-те місце в світі), Росія - на 44 (81-е місце в світі). Сусіди України в рейтингу - Сенегал та Ефіопія. Про зв'язок рівня економічної свободи з економічним та соціальним розвитком суспільств можна прочитати тут.

Переклад повного звіту Рейтингу економічної свободи світу- 2011 буде опубліковано на сайті Мамай-Інституту незабаром, після офіційного релізу.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.