Europe: make it or brake it

16 вересня 2011, 10:11
Власник сторінки
громадський діяч, еколог
0
580

З 8 по 11 вересня Європейська Партія Зелених та Фракція Зелених у Європарламенті провели Літній університет у Франкфурті на Одері (Німеччина) та Слубіце (Польща). Основне гасло заходу було "Europe: make it or brake it"



Співголова Фракції Зелених у Європарламенті Ребекка Хармс, відкриваючи Літній університет цього року зазначила, що для зелених дуже важливо зараз мати чітке бачення розвитку Європи. На відкритті заходу, вона сказала, що Зелені виступають за солідарність, але справжню солідарність в Європі на основі рівності та демократії. Вона підкреслила необхідність альтернативного бачення, особливо в контексті деяких недавніх заворушень в Європі, таких, як мирні демонстрації молодих людей, які мали місце насамперед в Іспанії та Греції.

Співголова Фракції Даніель Кон-Бендіт висловив свої погляди на проблеми навколо європейської інтеграції. Він зазначив, що такі інструменти, як вибори на Європейського парламенту від конкретних політичних сил (транснаціональні списки) мають вирішальне значення для такого розвитку і вони мають бути підтримані. Не треба зосереджуватись тільки на на національних питаннях та переоцінювати їх роль.

Кон-Бендіт висловив сподівання, що проведення таких форумів, як Літній університет, стане можливістю для Зелених вирішити багато жорстких питань в ході дебатів, а не просто повернутися до точок консенсусу.

Українські зелені, заступник голови ПЗУ Павло Хазан, що є членом комісії по статуту Європейської Партії Зелених та член робочої групи з питань сільськогосподарської політики Європейської Партії Зелених Олексій Ангурець, - взяли участь у роботі Літнього університету. Впродовж роботи щодо вдосконалення регуляторних документів ЄПЗ та розробки стратегії Європейської зеленої політики в галузі сільського господарства представники ПЗУ взяли участь у дискусіях та надали свої численні пропозиції.

В ході дискусії в рамках заключної пленарної сесії "Європейський Союз на роздоріжжі: до більш тісної інтеграції чи обособлення?"  Павло Хазан зазначив: "Ми всі бачимо, що політична ситуація в Європі нестабільна, і я впевнений, що недосконалість системи та складність інтеграційних процесів в Європі зрештою підвищує ризик згортання демократії в Європейських країнах особливо поза межами ЄС.  Яскравий тому приклад Білорусь, на черзі - Україна." Павло Хазан закликав європейських парламентарів та представників Ради Європи приділити особливої уваги вдосконаленню системи євроінтеграції, як необхідної складової стабільності та демократії в Європі.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Хазан,Khazan,Angurets,Ангурець,Harms,EGP,GESU2011,Cohn-Bendit
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.