Шлюбні ігрища бізнесу і влади

24 вересня 2011, 12:35
Власник сторінки
юрист правознавець
0
819

Це ж так зручно отримувати гроші для власного бізнесу за рахунок податків, що сплачуються простими українцями.

В Україні склалася страшна тенденція: олігархічний бізнес заради здобуття максимальних прибутків прийшов до влади і не збирається її віддавати. Це ж так зручно отримувати гроші для власного бізнесу за рахунок податків, що сплачуються простими українцями. Але в голос про це говорити у нас не прийнято. Ющенко, який свого часу обіцяв відділити владу від бізнесу, лише укорінив тенденцію шлюбу між владою і бізнес інтересами.

Нинішня влада взяла його напрацювання в роботу. За останній час суспільство спостерігає цікаву тенденцію: в державі криза, люди – збідніли, а олігархи потроїли свої статки. І не прості олігархи. Всі вони або представники уряду, або народні депутати. Саме шлюб з владою відкрив їм можливість доступу до грошових потоків бюджету. В якій ще державі світу може бути прийнято законопроект, що списує борги комунальних компаній перед державою, що належать представникам влади,  тоді як людей навпаки обклали пенею? Лише в Україні могла з’явитись компанія Лівелла, що (уявіть!) через постанову суду змогла обікрасти бюджет на мільйони і лишитись не покараною, оскільки за нею стоять люди, які близькі до уряду.
З трибуни Верховної Ради, від самих депутатів неодноразово вже наводились факти розкрадання бюджетних коштів представниками нинішньої влади. Нардепи офіційно звинуватили Азарова, Бойко, Черновецького в розкраданні  мільйонів гривень. Але ця влада не стане боротись з собою. Хто ж перекриватиме собі кисень?
Проте суспільство не зможе побороти кришування, корупцію і свавілля влади, поки не прибере зі шляху свого розвитку все те, що дозволяє укладати шлюб між владою і бізнесом. І це – реально. Вже нині є патріотичні, свідомі особистості, що працюють над майбутнім законопроектом, що не дозволятиме бізнесу йти до влади. Наша сила в єднанні та прагматизмі. Безумовно, треба усвідомлювати, що стикатимемось з жорстким протистоянням олігархату, що лобіює власні інтереси. Але все ж є переконання, що рано чи пізно таки вдасться розробити і прийняти у ВР законопроект, що заборонить  олігархам наживатись у владі. І шлюб між владою і бізнесом просто перестане бути вигідним.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: олігархи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.