Європейські зелені ставлять під сумнів конституційність влади в Україні

13 жовтня 2011, 12:58
Власник сторінки
громадський діяч, еколог
0
1041

У вівторок, 11 вересня співголова фракції Зелених в Європейському Парламенті Ребекка Хармс та член комітету у закордонних справах Вернер Шульц зробили заяву щодо вироку, який було винесено колишньому прем'єр-міністру України Юлії Тимошенко.

Європейські Зелені вважають, що ні у кого немає ніяких ілюзій щодо політичних мотивів цього судового процесу. Ця судова справа була розроблена саме для того, щоб унеможливити роботу будь-якої політичної опозиції в Україні, особливо напередодні виборів до Верховної Ради, що мають відбутися в наступному році. Європейські зелені вважають, що цей судовий процес сильно підриває довіру до Української влади і взагалі ставить під сумнів конституційність її правління. Наші колеги вважають, що незважаючи на те, що Тимошенко може бути виправдана, довіра до влади підірвана.


Ребека Хармс підкреслила, що навіть за умови, якщо вирок буде відмінений, цей епізод із судовим процесом підірвав довіру до цієї влади. Європейські зелені завжди підтримували Україну у прагненні інтегруватися до ЄС. Отже Зелені у Європарламенті будуть підтримувати договір про асоціацію за умови гарантій демократичного прогресу та дотримання верховенства права в Україні.


Ми є свідками того, що нинішня влада Партії Регіонів з їх президентом та кабінетом міністрів, їх більшістю в Верховній Раді та місцевих радах та практично всіх виконавчих та судових гілках влади, не тільки не гарантує українцям захист їх конституційних прав, але дійсно, як зазначають наші колеги із Європарламенту, взагалі перестає бути конституційною.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Khazan,Harms
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.