Деградована школа

14 жовтня 2011, 19:28
Власник сторінки
Людина
0
739

У чому завдання школи? Навчити учнів розв’язувати тригонометричні рівняння? Чи може вивчити теорему Піфагора? Ні, ні і ще раз ні. Перш за все завдання школи – це виховати людину. Людину яка після закінчення школи зможе нормально жити у суспільстві, людину

Перші школи в Древній Греції були зовсім не тими школами. Що ми бачимо зараз. Учні приходили до видатних мислителів, математиків, філософів і поетів, для того, щоб навчитись певного мистецтва діалогом. Вони годинами розмовляли і так вчилися. Основним джерелом знань, була розмова. Нинішні ж вчителі більше звикли до монологів, вони читають свій предмет 25 хвилин, бо така їхня робота, і лише одиниці хочуть чогось навчити. Більшість предметів у шкільній програмі абсолютно непотрібні у майбутньому житті, з двох причин. Перша: учню дійсно це не потрібно, друга: вчитель неправильно, або не цікаво викладає матеріал. Наприклад, навіщо майбутньому журналісту тригонометрія, або хімія? Насправді та тригонометрія з хімією покликані, щоб не навчити мне розв’язувати рівняння чи розбиратись у складних хімічних формулах, а для того, щоб я вмів думати чітко. Точні науки тому і точні, що вчать думати точно і без але. Але більшість вчителів, ставлять собі за мету не навчити учня думати точно і чітко,а  просто викласти свій матеріал і по можливості навчити учня розв’язувати приклади, навіть якщо учню ця ж математика зовсім не потрібна.

Чому більшість видатних вчених у школі вважались ідіотами і були вигнані за погану успішність  навчанні? Томас Едісон, Альберт Енштейн, Ісаак Ньютон, Луї Пастер, Білл Гейтс,  Чарльз Діккенс, Карл Маркс і Пабло Пікассо, всі ці великі вчені, які вклали неоціненний вклад в розвиток науки, техніки, суспільства, всі вони були або вигнані зі школи за погану успішність, або вважалися тупими і позбавленими всякої надії на знання, але тим не менше вони стали великими і їхні праці читають, їхніми винаходами користуються, про їх пам’ятають. А ким стали більшість успішних випускників школи? Так можливо вони стали великими босами, але тим не менше, вони не дотягують до того рівня на якому всі ці вчені, які в школі не вчились. Так можливо вся справа не в тупих учнях, а в упереджених вчителях і школі, деградованій школі?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: ученые,школа,ученик,тупой
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.