Янукович і обійми Росії

20 жовтня 2011, 12:08
Власник сторінки
журналіст
0
470

крен країни наш керманич розвернув на 180 градусів.

Поступово, але впевнено український лайнер летить на зближення з Північним сусідом. Пілот Віктор Янукович, схоже, узявся за виконання передвиборчих обіцянок, даних, переважно південно-східному електорату. Натомість для інших пасажирів літака — мешканців Західної та Центральної України — глава держави підготував парашутну екіпіровку. Мовляв, якщо когось щось не влаштовує, маєте час на евакуацію. Щоправда, такий розвиток подій не прийнятний навіть для людини з радянським типом мислення. Адже завдання максимум для Януковича — “гетьманувати” до 2020 року, і, звичайно треба заручатися підтримкою більшості населення держави.

А поки президентські вибори за горами, Віктор Федорович не проти погратися в американські гірки. Його віражі викидають назовні стільки адреналіну, що часом дивуєшся, навіщо пристаркуватому Президенту зайві, непотрібні емоції. Виявляється, що мета виправдовує засоби. Ну не захотів він відпускати з СІЗО-в’язниці опизиціонерку Юлію Тимошенко, котра не раз наступала на його горлянку. І нехай! Перебив горшки з Європейським Союзом так, що напрацював майже на статус персони нон грата на іноземних кордонах. Бог з ними! Але робити чергову ведмежу послугу для російського зіц-царя Дмитра Медведєва — це свята річ. Зауважимо, цей сніговий ком подій намотувався протягом одного дня.

Україно-російські взаємини переходять на вищий (це не значить, що кращий) рівень, за яких Президенту Віктору Януковичу буде важко маневрувати між європейським вікном (якщо таке ще залишилось) і російськими дверми, які знову навстіж відкрилися. Розмова з Медведєвим у Донецьку засвідчила, що Росія не втрачає геополітично-економічний інтерес до  України. Напрочуд — “старший брат” ніяк не може втихомирити молодшого брата, заохочуючи різними брязкальцями. Цього разу російський Прем’єр та майбутній Президент Володимир Путін всерйоз і надовго хоче реанімувати Радянський Союз. Спочатку він оголосив себе збирачем євразійських земель (славнозвісна стаття у газеті “Ізвєстія” http://www.izvestia.ru/news/502761), а згодом добився створення зони вільної торгівлі в рамках СНД. Чи не нагадує вам це клуб совєтских республік, де парадом керуватиме  генсек Володимир Володимирович?! Януковичу, як і решті керманичам країн Співдружності, буде відведена роль “матрьошок”.

Віталій Тараненко.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.