Сто тисяч в туалеті

20 жовтня 2011, 21:27
Власник сторінки
Людина
0
564

У Японії, в мерії міста Сакадо префектури Сайтама, невідомий чоловік залишив у туалеті пакет із 10 мільйонами ієн (100 тисяч доларів). Мета такої доброчинності - бажання допомогти жертвам цунамі.

У записці яку залишив невідомий повідомляється, що він самотній чоловік, і бажає допомогти жертвам трагедії, також у листі він закликає всіх жителів Японії допомогти місту, збиток якого оцінюється у 215 мільярдів доларів.
Прочитавши цю новину, стало на душі тепліше. Є ще добрі люди. Також радує, що "самотній чоловік" не опустився до рівня самозакоханих бізнесменів-"меценатів", які так широко пропагують, що, в якій кількості і куди вони дали. Національна свідомість громадянина також радує. Турбується про країну в якій живе.
Коли я вперше прочитав цю статтю,я  подумав, а скільки жертвую я? Ні не бабцям на зупинках і не дідам з перегаром на вулиці, а онко-хворим дітям, бездомним, жертвам стихії. Чи готовий я дати сто гривень з своєї зарплати на благо іншим? 

11 березня на місто Тохоку, що знаходиться на північно-східному районі Японії, обрушилося цунамі магнітудою 9,0. Кількість жертв катастрофи і зниклих безвісти перевищує 19 тисяч людей.
А в Україні щовесни "топиться" Закарпаття, держава, якщо, щось і дає, то лише заради реклами і само-піару. А люди дійсно без житла залишаються. А я за своє життя, навіть копійки не дав туди. На прикладі японця, можна повчитися, навіть не доброчинності, а скромності. Уявіть собі Ахметова, який дає дитячому будинку сто тися доларів, цілком таємно? Чесно кажучи, не уявляю.

"Самотній" доброчинець, дає дуже гарний приклад всім хто жертвує і не дуже. Давати треба, не чим побільше, а чим сердечніше. Практика показує, що гроші які дані з щирими почуттями приносять більше кориті, ніж які майже випрошені.
Думаю, українцям є чого повчитися у самотнього японця, який прагнув, не піару, не признання і слави, а простого бажання допомогти.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Япония,стихия,катастрофа,цунами
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.