Щодо слабкості опозиції

28 жовтня 2011, 07:49
Власник сторінки
коммерческий работник
0
444

нарис з історії сусідньої держави

Так вже склалося, що я не один рік відслідковую ситуацію в сусідній Білорусі. Нічого особистого, просто для мене це наче мандри паралельним світом - впевнений, що була і є досить велика ймовірність того, що Україна могла виглядати дуже схожою на Білорусь (добре чи погано - не про це наразі мова).

А мова про опозицію. Дозвольте вільне викладення подій, які відбувались в Білорусі за останній рік:

жовтень-листопад 2010 - президентська кампанія в Білорусі

Лукашенко: Опозиції в нас немає. У нас є купка політичних імпотентів, які відпрацьовують американські гранти. Опозиція - це альтернативна думка, це пропозиції, але конструктивні пропозиції. Наразі нічого подібного я від так званої опозиції не чую, лише лише вереск: "Лукашенко нам не подобається"

"Суспільна думка": Лукашенко може і не бог, але в нас немає реальної опозиції. Опозиція - ще гірша за Лукашенка.

Опозиція мовчить

грудень 2010 - Вибори президента Білорусі і масові суточки опозиції і міліції з причини фальсифікації виборів

Лукашенко: яка опозиція? То все злодії! Кримінальні злодії! Вони хочуть повалити конституційний лад! Їм всім місце в буцегарні!

"Суспільна думка: опоизиції немає. На площу вийшли юнаки в стані алкогольного та наркотичного сп"яніння ну і подеякі інші, яким вдалося забити голови якоюсь дурістю про "демократію" і таке інше.

Опозиція сидить на площі ("Октябрьскій" чи то "Незавісімості" - не пам"ятаю точно)

2011 рік - Лукашенко посадив майже всіх офіційних кандидатів на посаду президента в кампанії 2010 року (принаймні перших п"яти, хто набрав більшість (після Лукашенка, звичайно) голосів, заборонив публічні мітинги, збори; потім заборонив закликання до мітингив (в тому числі і через Інтернет), заборонив навіть хлопати в долоні чи улю-люкання в публічних місцях, навіть збиратись і мовчати - теж заборонено. За це наразі в Білорусі РЕАЛЬНО дають тюремні строки. 95% преси, 100% телебачення - провладно-пропогандистьскі... і як знущання над волею людей можна почути слова Лукашенка:

"В нас немає дієвої опозиції, в неї немає пропозицій щодо розвитку Білорусі. Були б такі пропозиції - я б перший хто на них відреагував. А так лише галас: забрати, поділити, відібрати..."

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.