Толерантність. Вибір, що змінює світ

31 жовтня 2011, 08:32
Власник сторінки
очолюю громадську організацію, збираємо кошти на ліки дітям, хворим гемофілією
0
533

Що таке толерантність? Чи достатньо самому бути терпимим?


Толерантність, насправді, це велика битва. Битва із собою, своїми стереотипами. Зі своєю власною обмеженістю. Адже ми живемо в суспільстві, де вважається природнім вбивати власних дітей, з таким само кольором шкіри, очей, як і в нас. І ми хочемо, щоб скінхеди не вбивали темношкірих, не схожих на нас людей? Звідки в голові чиновника з’явиться думка про пандуси для інвалідів, якщо ми самі й сьогодні гидливо відводимо очі від будь якого каліцтва. А толерантність дуже нам необхідна.

 

Колись постане вибір майже перед кожним з вас. Наберіться терпіння та оберіть життя для своєї дитини. Багато хто буде проти вас. А ви не бійтеся. Бо кожна з вас – особистість. І навколо кожної обертається Земля. Коли жінка робить вибір, Всесвіт тамує подих. Всесвіт рушає з місця. І чи складеться він навколо жінки дорогоцінним палацом. Чи зруйнується та впаде, змарніє та потьмяніє від погляду жінки вбивці – це ваш вибір. Може й листочок на дереві, що ви споглядаєте його з вікна, не встигне затріпотіти від вітру. А Земля вже інша. Яка? Ви скажіть.

Ще приклад. Циганка з дитиною на руках суне до вас через юрбу перехожих. От вчепилася! І що їй треба? Робіть, що хочете. Але впустіть в свою свідомість маленьку думку – вона така сама людина, як ви. І це правда. Кожен робить свій вибір кожен день, кожну мить. І ця жінка вже по наробила своїх кроків. Суспільство допомагало, як могло. Та ця жінка з дитиною, що чекає її сьогодні вдома. Чи почує вона сьогодні хоч одне добре слово? Чи посміхнеться їй хтось, крім власного малюка. Мати посміхнеться у відповідь. І повірте, вона відчує те саме, що відчуватиме ви, тримаючи на руках первістка. Тож робіть, що хочете, коли зіткнеться з нею в натовпі. Але всміхніться їй, відчуйте її, як людину. Світ зміниться.

А як вважаєте ви?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: толерантность
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.