В Києві презентували елітні коньяки «Lheraud»

07 листопада 2011, 23:37
Власник сторінки
журналіст, волонтер, видавець, голова Білоцерківської "Просвіти"
0
861
В Києві презентували елітні коньяки «Lheraud»

Ще декілька років тому при згадці елітного алкоголю на думку спадали назви всесвітньовідомих виробників коньяку «Hennessy» або «Martell», які, одними з перших, освоювали новий для себе ринок України.

Ще декілька років назад при згадці елітного алкоголю на думку спадали назви всесвітньовідомих виробників коньяку «Hennessy» або «Martell», які, одними з перших, освоювали новий для себе ринок України. Зараз продукцію цих компаній можна побачити майже в усіх супермаркетах країни (хоча є ризик нарватися на підробку). Але з часом споживач виховував свій смак і прагнув спробувати щось ексклюзивне. І тут, спочатку в спеціалізованих магазинах, а потім і в мережах виномаркетів почали з’являтися дуже якісні, але невідомі широкому колу поціновувачів, коньяки. Одним з таких напоїв, що роблять перші кроки на українському ринку, є коньяк «Лєро» («Lheraud»). Презентація коньяків Lheraud в київському ресторані «Амбер» провела компанія «VITIS GROUP».



Історія коньячного дому Lheraud починається з 1680 року, коли Александр Лєро почав вирощувати виноград поблизу міста Коньяк. З 1970 року домом керує Гі Лєро. Сьогодні коньячний дім Lheraud – це невелика, але всесвітньовідома компанія. Вона є офіційним постачальником коньяків британської  Палати Лордів і Імператорського дому Японії. Крім того поціновувачами напоїв Lheraud є князівська фамілія Монако. Як розповів менеджер по експорту Lheraud Франсуа Ребель, нещодавно принцеса Монако Стефані зробила замовлення на робила замовлення. Його вразила простота і відкритість принцеси, яка була дуже привітною в спілкуванні. Замовлення, яке зробила принцеса, було невеликим, але вона знайшла можливість для ознайомлення з погребами дому і історією компанії. Принцеса Стефанія лише просила, щоб під час її візиту не було ніяких журналістів.



Присутні змогли оцінити смак коньяків – Lheraud V.S., V.S.O.P. і Lheraud Cuve 10. Виробник піклується про традиції виробництва, бо це сімейний бізнес. Унікальність коньяків Lheraud не тільки в якості, а й в тому як він виглядає, від етикетки до форми пляшки. Щоб був баланс між тим. Що бачить клієнт і тим, що п’є.  Lheraud маленький коньячний дім, коли Франсуа Ребель почав працювати в компанії, то всього на той момент налічувалося п’ятеро працівників, зараз в Lheraud працюють двадцятеро людей. В Lheraud прагнуть залишатися маленькою нішевою компанією, яка виробляє коньки ЛИШЕ з власно вирощеного винограду. 

Франсуа наголосив, що в помістя Lheraud кожного року приїжджають знамениті соме льє, які дегустуючи коньяк розповідають про свої смакові відчуття. Один виділяє смак кориці, інший аромат фруктів і ноти ванілі, та Франсуа цього не відчуває. Він каже, що людина має сама виховувати свій смак і віднайти той коньяк, що буде задовольняти її потреби.



Відповідаючи на  запитання журналістів про традиційний напій горілку, Франсуа Ребель сказав, що їхня компанія пропонує альтернативу, спробувати щось нове. Якщо людина п’є горілку, будь ласка. А цільовою аудиторією буде забезпечений чоловік 40-45 років, але жінки також. Дослідження показали прихильність чоловіків до витриманих коньяків, тоді як жінки віддають перевагу молодим сортам. А ще Франсуа розповів про те, що в їхній місцевості коньяк п’ють як аперитив і як діжестів, а також роблять коктейлі змішуючи коньяк з виноградним соком та спеціальною газованою водою.



Коньяки були вельми добрі. Молоді напої чудово підкреслили смак свинини в шоколадному соусі, а Cuve десятилітньої витримки чудово смакував під медальйони з ягняти. З перших крапель м’якість, тепло і спокій розтікалися жилами, налаштовуючи на неспішну бесіду. За вікнами був прохолодний листопад, а коньяк зігрівав не лише тіло, але й душу, викликаючи бажання нікуди не поспішати. Недарма на прощання Франсуа Ребель сказав, що за свій вік він випив багато коньяку різних сортів і смаків, але де б він не був найкраще відчути характер цього дару Франції можна лише в себе ВДОМА.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Франсуа Ребель,коньяк «Лєро»,VITIS GROUP
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.