Приклад для молодих

16 листопада 2011, 08:55
Власник сторінки
коммерческий работник
0
458

мистецтво дипломатії, риторики і психології ведення перемовин

Знаєте, я помилявся щодо Януковича і Азарова. Я гадав, що вони телепні останні безграмотні, а ніфіга! Вчорашні новини довели, що ми маємо честь жити в Великий час поруч з Великими людьми. Їх таланти, здібності, засліпчююча освіта зробили дива. Але про все по порядку.

Газові перемовини. Початкові умови складні: на трубі сидить Путін-Мілер і кажуть, що ціна для України за газ - 620 (шось таке) баксів за тис. кубів. Мінус знижка 100% за Севастопіль. Лишається 520. Добре. Хлопці на трубі кажуть, що поступок в ціні бути не може ні при яких обставинах. Може бути лише залічена в вигляді компенсації за поставлений газ вартість певних активів (зрозуміло, що державних). Іншими словами - оплата може бути як в грошовій, так і в негрошовій формі, але вартість не зміниться.

І в цю мить, саме в ту мить, коли Путін охопив двома руками  газову трубу з явним виглядом: "Нікому нашару не дамо а ні коробу з сірників газу", - з"являються на сцену вони: Янукович і Азаров.

Янукович вражає всіх присутніх на сцені перемовників з Російського боку своєю аристократичністю, Азаров - діловитістю. Вже відразу росіяни фігєють від харизми цих величних постатей, і не дивлячись на те, що перед ними опоненти по перемовинах, все ж таки вже відчувають певну повагу і навіть симпатію". Але позиції Кремля залізобетонні: ринкова ціна, чинний договір на постачання, міжнародна формула... Вона БУЛА залізобетонна, поки пан Азаров повііільно не дістав олівця і авторитетно, поважно, але безапеляційно і достовірно довів, що економісти з боку РФ допустили помилку при розкритті третіх дужок в четвертому знаменнику і спаведлива ціна за міжнародною формулою має складати 71,34 долари за тис. кубів. Він зробив це настільки переконливо, що Путін випустив на хвилиночку трубу з рук і хотів вже було погодитись на цю ціну, поки не запізно. Але не встиг... В цей момент ледь видимим рухом пан Янукович підняв до гори вказівний палець і всі замовкли, з повагою поглянули на пана Януковича (явно його харизма просто всіх розчавила, не дала шансів на супротив). І Янукович повільно виголосив геніальну в своїй ораторській сутності промову. Сутність її така, що він, Янукович, розуміє в якому скрутному стані знаходиться зараз економіка Росії. Він також усвідомлює, що він має честь представляти народ, який духовно, історично і ментально дуже близький до росіян і він не може собі дозволити покинути російський народ в біді, не простягнути йому руку допомоги...

Як результат, сторони домовились, що Україна буде платити потрійну ціну за газ (тобто 210-230 доларів), але Росія по суті дотовані гроші має використовувати виключно на дітей-сиріт, освіту і медицину для простого народу.

Неможливо... неможливо передати, яка атмосфера панувала в цей момент в залі! Ще годину назад в очах посадовців від РФ можна було побачити лише кригу і зверхність, але зараз!.. Зараз в них поблискували сльози  вдячності, захоплення, усвідомлення того З ЯКИМИ ПОСТАТЯМИ їм зараз випала честь тільки-но спілкуватись. Розчулені, вони кидались цілувати панам Януковичу і Азарову руки, пропонувати всіляки дарунки і можливість відмітити за російською традицією історичний договір між великими народами. Але ні. Пан Азаров сказав, що ще 6 годин до кінця доби і вони з Президентом мають ще багато що зробити для свого народу, зокрема вирішити питання щодо прив"язування мінімальної пенсії в Україні до відповідного показника в Швейцарії і почимчикували до Домодєдово пішки, щоб сісти на борт лайнеру бюджетної авіакомпанії до Києва.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.