Гуманізація відповідальності за правопорушення у сфері господарської діяльності.

16 листопада 2011, 09:03
Власник сторінки
физик, социолог
0
1628
Гуманізація відповідальності за правопорушення у сфері господарської діяльності.

Невже – це вона? Або що назвали гуманізацією?

Учора ВР майже без суттєвих змін прийняла поданий Януковичем закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо гуманізації відповідальності за правопорушення у сфері господарської діяльності)". Само поєднання Янукович – гуманізація вже викликає посмішку, а далі і питання: "Що ж наш гуманоїд зробив більш гуманним"?

 

Виявляється нічого. Як і завжди гуманоїд вжив слова недоречно, бо відбулась не гуманізація, а у перше за панування Януковича відбулася справжня реформа – зміна умов буття. Законом визнано, що склад деяких злочинів, за які Кримінальний Кодекс визначав покарання, тепер не має ознак суспільно небезпечного діяння, тобто ці злочини для більшості громадян більш не є небезпечними. А що ж то за злочини?

 

Ось їх перелік: 202 "Порушення порядку зайняття господарською діяльністю та діяльністю з надання фінансових послуг", 203 "Зайняття забороненими видами господарської діяльності", 207 "Ухилення від повернення виручки в іноземній валюті", 208 "Незаконне відкриття або використання за межами України валютних рахунків", 214 "Порушення правил здачі дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння", 215 "Підроблення знаків поштової оплати і проїзних квитків", 217 "Незаконне виготовлення, збут або використання державного пробірного клейма", 218 "Фіктивне банкрутство", 220 "Приховування стійкої фінансової неспроможності", 221 "Незаконні дії у разі банкрутства", 223 "Розміщення цінних паперів без реєстрації їх випуску", 225 "Обман покупців та замовників", 226 "Фальсифікація засобів вимірювання", 228 "Примушування до антиконкурентних узгоджених дій", 234 "Незаконні дії щодо приватизаційних паперів", 235 "Недотримання особою обов'язкових умов щодо приватизації державного, комунального майна або підприємств та їх подальшого використання чинного Кримінального кодексу України".

 

Спробуйте тепер довести, що у сфері умов життя суспільства не відбулось справжньої,  повноцінної реформи, коли Законом створено такі нові умови життя суспільства, в яких для більшості громадян не виникає небезпеки від того, що хтось займається "забороненими видами господарської діяльності": виготовляє зброю, виготовляє і розповсюджує наркотики, займається фінансовим шахрайством, … А головне, реформа пройшла зовсім безболісно і матиме величезні наслідки найближчим часом.

 

Таким чином, від проведеної реформи виграли всі: злодії отримали полегшення покарання, суспільство – зменшення небезпеки. Але є один, хто програв. Це Віктор Федорович Янукович. В очолюваній ним країні, з його подачі відбувається вперше справжня повноцінна реформа, а його поплічники і досі а ні пари з вуст про це. У цьому вбачається намагання вкрасти в гуманоїда чи не єдину заслугу перед громадянами. Тож, він має усі підстави за усталеною традицією "поруководить" не дуже стримуючи власні руки. Може ж від того керівництва в головах поплічників настане прояснення і вони більш не будуть пропонувати і приймати дурнуваті закони?!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.