Український націоналізм - пережиток минулого чи крок у майбутнє?

27 листопада 2011, 22:16
Власник сторінки
Студент
0
743
Український націоналізм - пережиток минулого чи крок у майбутнє?

Короткий аналіз існування нації

 Питання, з чого починається людина як громадянин, більше не ставиться в теперішній державі. Але такі очевидні власності індивідуума як ментальність, історія роду, відчуття теріторіальної та культурної єдності, саме вони і є тим початком, тим фундаментом представника української нації, з якого повинен бути створений "громадянин України". Те, що в минулому об'єднувало нас, сьогодні чомусь проти нас і використовується. Українська мова, культура та й і нація в цілому знаходиться в стадії свого самознищення. Впроваджений вандалізм керівництва держави - перейнятий у попередників - це українофобські методи ліквідації українця як громадянина - громадянська патріотична ініціатива не те що не знаходить навіть примітивної підтримки серед "всевладців", ні, вона пригнічується ще більше. Коли кожен відчуває себе часткої однієї етнічної групи зі спільними ознаками, не може виникати ніяких соціальних чи національх непорозуміннь. І якраз це і є тим фактором страху чинного керівництва держави, так як коли існує нація, чинення опору несприйнятливій політиці, чи то "всевладдю" приймає набагато більші перспективи.

Прикладом успішної розбудови країни є утворення німецького народу як національної одиниці під час європейських завойовуваннь Наполеона Бонапарта, що привело до створення Німецького Рейху 1860 року,  хоча Німеччини до цього ніколи не існувало. Саксонія, Тюрінія, Вестфалія, Баварія, Прусія - це все регіональні одиниці з власною історією, частково теріторіально розділені, але з середини 19 сторіччя вони утворили національний бастіон німців, який за неймовірно короткий час став однією з найпотужніших держав Європи. Народ з великими амбіціями і яскраво вираженою ініціативою набув статусу нації за короткий час і не тільки зробив з країни державу з перспективними демократичними принципами, але й економічно-розвиваючийся об'єкт, поступово займаючий належне місце у світовому суспільстві.

Приклад, вартий наслідування.

 Утворенню українців як нації посприяла національно-визвольна війна проти польської корони у 17 сторіччі. Вже тоді було уявлення про належність окремих персон до спільного гурту, так як науковий термін "нація" як і націоналізм були створені тільки в 19 сторіччі. Так чому ж на сьогоднішній день ця спільнота руйнується на очах? Країна розколюється на частки, а урядники сприяють цьому з однієї сторони своєю бездіяльністю, а з другої підтримкою антидержавних проектів як здача землі в оренду іншим державам, узаконенням двомовності та моральним і фізичним зниженням сил опозиції. Як уникнути долі сераратизму, економічної залежності і внутрішньої, національної кризи? Саме це і є тим критичним питанням сьогоднішнього дня. Тільки амбіції та палке прагнення покращеннь разом з щирим коханням до своєї Батьківщини є тим чинним фактором національної перспективи.
Пам'ятаймо досягнення предків, аналізуймо дії сучасників та підіймаймо догори жовто-блакитні стяги, які приведуть нас в забезпечене у всіх напрямках майбутнє!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.